Exclusivitatea- Un serviciu de viitor

Publicat la 30.10.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Reprezentarea exclusiva este, contrar opiniei generale, un serviciu total diferit de intermediere. Prin apelarea la acest tip de serviciu complet si profesionist, atat vanzatorul cat si cumparatorul incheie o tranzactie reusita si nu sunt nevoiti sa faca compromisuri.

Daca pana acum exclusivitatea era tipica pietei imobiliare din Statele Unite, evolutia locala a imobiliarelor si schimbarea trendului au determinat orientarea agentiilor, dar si a clientilor spre o reprezentare exclusiva, care sa se incheie cu succes in aproape 100% din cazuri.

DSC00026

In esenta, exclusivitatea inseamna colaborarea cumparatorului sau a vanzatorului cu un singur agent imobiliar, care sa ii reprezinte interesele. Desi apelarea la mai multe agentii imobiliare poate da impresia unei tranzactii mai rapide, aceasta tehnica a pierdut din eficienta de acum 20 ani, cand piata de imobiliare era inca la inceput. Pentru a va crea o idee imaginati-va aceeasi proprietate listata de mai multe agentii imobiliare la preturi diferite. Ba mai mult, in majoritatea cazurilor de intermediere si nu de exclusivitate, proprietarul la randul sau dezvolta diverse strategii de promovare si modifica pretul fara a instiinta agentiile. Intr-o atare situatie este clar ca exista un risc major ca proprietatea sa nu fie vanduta rapid si nici la pretul dorit.

Atunci cand un vanzator alege reprezentarea exclusiva, acesta beneficiaza de mijloacele profesioniste de promovare a brokerului imobiliar. El poate fi sigur se vor investi in locuinta sa toate resursele financiare si de marketing necesare pentru gasirea rapida a unui cumparator. In cazul acestui serviciu, trebuie inteles ca nu doar pretul este factorul de decizie, ci ca piata a evoluat de la acest stadiu. Astfel, un agent imobiliar cu adevarat profesionist se bazeaza pe colaborari, recomadari si publicitate pentru vanzarea proprietatii, fiind determinat tocmai de exclusivitate. Brokerul se raporteaza la locuinta ce trebuie vanduta ca la propria sa casa, tinand astfel cont de toate dorintele proprietarului.

Daca va aflati in situatia unui proces, nu este clar ca veti apela la un avocat? Sau daca trebuie sa luati o decizie juridica, nu este de buna credinta sa apelati la un consilier pentru a nu lua o decizie care sa va pericliteze viitorul? Situatia este similara si pe piata imobiliara. Un contract de exclusivitate garanteaza reprezentarea completa si profesionista si implicit, vanzarea fara probleme a locuintei.

Astfel, anunturile platite, zecile de telefoane, dubiile in privinta pretului corect, si  vizionarile incheiate fara rezultat nu vor mai fi problema vanzatorului, precum nici ofertele nepotrivite nu vor mai stresa cumparatorul.

Reprezentarea exclusiva preia toate sarcinile presupuse de o vanzare sau de o cumparare. Agentul triaza ofertele, gaseste un proprietatea potrivita si incheie tranzactia la un pret real. De asemenea, comisionul de tranzactionare este bine stabilit de la inceput, fara a lasa urme de echivoc.

Daca doriti sau vindeti sau sa cumparati, agentii nostri sunt pregatiti sa va reprezinta in orice problema, asa ca nu ezitati sa ne contactati.