Apartament la cheie sau fara imbunatatiri?

Publicat la 25.06.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Principalul factor care influenteaza decizia de cumparare este evident, pretul, iar acesta este determinat de o multitudine de caracteristici ale locuintei respective precum locatie, etaj, anul de constructie a imobilului si nu in ultimul rand, imbunatatiri. Multi clienti de-ai nostri exclud de la inceput achizitionarea unui apartament fara imbunatatirile minime, adica centrala termica, geamuri, termopan, gresie, faianta si parchet, deoarece nu doresc sa investeasca o suma in plus fata de pretul de cumparare.

Un apartament fara imbunatatiri insa, are un pret considerabil mai mic fata de o locuinta renovata si poate fi o varianta buna atunci cand ne dorim o anumita zona din oras sau un anumit etaj. De exemplu, achizionarea unui apartament care necesita renovare, dintr-o zona centrala, la un etaj intermediar este mai accesibila decat cumpararea unuia la cheie cu aceleasi caracteristici. Evident ca daca ne hotaram sa facem acest pas, costurile renovarii sunt esentiale in stabilirea unui buget real.

poza

Asadar, pentru un apartament cu 2 camere, renovarea integrala la un nivel mediu poate porni de la 3000 Euro si poate ajunge pana la 8000 Euro. Aceste sume sunt influentate de starea apartamentului si de calitatea materialelor folosite. De asemenea, daca noul propietar va apela la servicii specializate de amenajari, atunci trebuie sa fie constient ca fie procedura va fi taxata, de la tencuit pana la montarea mobilei.

De multe ori insa, proprietarii aleg sa renoveze ei insisi locuinta sau sa apeleze la prieteni sau cunostinte. De asemenea, mobilierul neconventional sau piesele de mobilier reconditionate au devenit foarte populare in ultima vreme, fiind mult mai accesibile decat mobila de serie. Astfel, costurile renovarii se reduc substantial, mai ales daca apartamentul nu se afla intr-o stare deplorabila.

Atunci cand cumparam un apartament neimbunatatit avem avantajul de a alege materialele, calitatea finisajelor, dar si culorile. Astfel, putem modela locuinta dupa propriile nevoi si preferinte, dar si dupa bugetul personal.

Daca nu dorim sa ne ocupam timpul si cautam un apartament in care sa ne mutam imediat, atunci o locuinta la cheie este varianta perfecta. Multi proprietari au inteles ca un apartament renovat poate creste pretul cu pana la 15% si investesc inainte de a lansa proprietatea pe piata. Astfel, atat noul proprietar cat si vanzatorul obtin beneficii in urma investitiei, iar locuinta nu ramane blocata pe piata.

Un apartament care a fost renovat de curand scuteste proprietarul de mult timp pierdut si devine rapid „acasa”. Acest tip de apartament nu trebuie decat mobilat sau nici macar atat, deoarece unii vanzatori aleg sa lase mobila in locuinta, procesul fiind in aceasta situatie, mult simplificat.

Singurul dezavantaj al achizitionarii unui astfel de apartament este dat de pretul mai ridicat, care compenseaza insa, stresul, costurile nepravazute si imposibiliatatea de a te muta imediat.

Atunci cand doriti sa cumparati un apartament si nu stiti ce varianta ar fi mai potrivita, puneti in balanta bugetul necesar unei renovari si timpul de care aveti nevoie cu importanta unui anumit tip de compartimentare, locatia, etajul si calitatea imbunatatirilor interioare.