Avantajele de a locui in cartierul Zimbru

Publicat la 26.03.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Denumirea orasului Bacau, deriva, conform cercetarilor lui Nicolae Iorga de la cuvantul Bâc, de orgine slava, ce inseamna zimbru, bour, taur. Asadar nu este greu de crezut ca pe acestea meleaguri traiau in vremuri indepartate turme de zimbri, ce au devenit simbolice pentru regiune. Muzeul „Moldova” din Bacau chiar gazduieste un cap de zimbru, descoperit in satul Solont, de langa Bacau.

Asadar cartierul Zimbru poarta o denumire cat se poate de plastica, purtand in continuare o mica parte din ceea ce insemna orasul Bacau acum cateva secole.

phprk4LJiAM

Zona este deseori asociata cu Cornisa, blocurile din cele 2 cartiere fiind construite in aceeasi perioada, intre anii 1960 si 1970, cand zona cunoscuta drept „Domnita Maria” s-a alipit restul orasului. Acest cartier nu are legatura cu strada Zimbrului, care se afla in partea de nord a orasului, ci  cuprinde strazile principale Miron Costin, Pictor Theodor Aman si Aleea Ghioceilor. Cartierul este cunoscut pentru Bazinul Olimpic, Sala de Atletism si Parcul Olimpic unde se desfasoara diverse evenimente, dar si Scoala Gimnaziala „Miron Costin” (fosta scoala nr.28).

Care sunt avantajele de a locui in cartierul Zimbru?

Zona cu multa verdeata. Acest cartier se bucura de foarte multa verdeata si liniste. Fiind proiectat cu multe alei, unde traficul auto este limitat sau inexistent, zona este recomandata familiilor cu copii mici sau celor care doresc sa evadeze din agitatia urbana atunci cand ajung acasa.

Aproape de centrul orasului. Cartierul Zimbru este foarte aproape de zona 9 Mai- Alexandru cel Bun si de centrul orasului. Asadar, accesibilitatea nu este o problema, distantele putand fi parcurse si pe jos foarte rapid. De asemenea, cartierul este aprope de zona Tic-Tac si de Spitalul Municipal, precum si de strada Milcov, o importanta artera de tranzit.

Existenta centrelor comerciale. Aceasta zona beneficiaza de existenta a numerose centre comerciale, farmacii, banci, ceea ce il recomanda si mai mult ca o zona buna si accesibila.

Daca va decideti sa va mutati in acest cartier, trebuie sa stiti ca aceasta se bucura si de o legenda urbana, conform careia in vechiul cimitir evreiesc din zona, se gaseste o sculptura a celebrului Rodin, nedescoperita inca.

Pentru a vedea ofertele noastre din cartierul Zimbru, accesati meniul Vanzari de pe site-ul nostru sau contactati-ne pentru o oferta, bazata pe propriile criterii.