Cartierul Energiei- o zona preferata a Bacaului

Publicat la 07.05.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Articolul de astazi este dedicat cartierul Energiei din Bacau, care gazduieste blocuri construite in anii ’80, ce ofera apartamente spatioase si bine compartimentate. La fel ca majoritatea cartierelor din oras, si numele zonei Energiei provine de la o specificitate a orasului sau a mediului inconjurator- a se vedea: Zimbru, Bistrita-Lac sau Mioritei. Astfel, denumirea este data in acest caz de valorificarea resurselor locale si de profilul industrial al orasului.

Orasul Bacau s-a remarcat intotdeauna prin densitatea retelei hidrografice si a prezentei panzei freatice, valorificandu-se astfel energia electrica. De asemenea, acesta s-a dezvoltat ca un important centru industrial, iar denumiri de strazi precum Electricienilor, Constructorilor si evident, Energiei sustin directia de dezvoltare a municipiului.

DSC06292

Strada Energiei este situata in partea de vest a orasului si se intinde pe o suprafata restransa, de numai 1 km, de la intersectia cu strazile centrale Oituz si Nicolae Titulescu pana la intersectia cu strada Mioritei. Zona cuprinde si strazile adiacente Cuza Voda, Pacii si Emil Racovita.

Un prim avantaj al zonei Energiei este dat de pozitionarea sa. Acesta permite accesul rapid atat in zona centrala, cat si in partea de nord a orasului, fara a fi supus unui trafic intens. De asemenea, Gara si iesirea spre Comanesti sunt apropiate, permitand o deplasare rapida in orice directie.

Al doilea avantaj al zonei este reprezentat de peisajul urban. Zona se remarca prin multa verdeata, in special in cazul strazilor adiacente si nu a fost supusa aglomerarii arhitecturale de-a lungul timpului.

Un alt beneficiu al locuitorilor din zona este acela ca numeroase magazine, banci, scoli si gradinite se afla in apropiere. Astfel, Colegiul National Fedinand I si Scoala Alexandru Ioan-Cuza precum si Colegiul Tehnic de Comunicatii si Scoala Ion Creanga sunt la distante accesibile fata de cartierul Energiei.

In privinta apartamentelor din zona, acestea sunt foarte spatioase, similare celor construite pe strada Stefan cel Mare, un apartament de 2 camere, fiind de multe ori, de dimensiuni similare unuia cu 3 camere din alte cartiere. Preturile pentru aceste locuinte variaza intre 33.000 Euro pentru un apartament cu 2 camere decomandate, cu multiple imbunatatiri, situat la un etaj intermediar si 55.000 Euro pentru un apartament cu 3 camere decomandate, imbunatatit si situat la etajul 2. Evident preturile variaza intotdeauna in functie de compartimentare, dotari, etaj si pozitionare, aceste sume nefiind standard.

Singura limitare a acestei zone este, din experienta noastra, lipsa unui numar mare de oferte, dat fiind numarul mare de avantaje. De aceea, este indicat ca cei interesati sa actioneze cat mai repede pentru a nu pierde vreo oferta avantajoasa.

Daca doriti sa achizitionati un apartament in aceasta zona, accesati ofertele de pe site-ul nostru si nu ezitati sa ne contactati pentru consilierea si suportul de care aveti nevoie in acest demers.