Casa verde, independenta energetic acum si in Bacau!
Am scris acum ceva vreme despre noul trend cat se poate de benefic de pe piata constructiilor, care incepe sa inlocuiasca cu succes materialele conventionale precum betonul, caramida si cimentul cu resurse eco precum lemnul, chirpiciul sau paiele, punand astfel bazele unui nou concept menit sa respecte natura si omul. Daca exemplele oferite pana cum pentru acest tip de locuinte erau culese din diverse zone ale tarii, iata ca acum si orasul nostru se poate lauda cu o casa verde, independenta energetica, situata la cativa kilometri de Bacau.
Constructia acestei locuinte s-a bazat pe cateva principii bine puse la punct, care ii definesc identitatea si scopul. Astfel, se doreste redarea naturii ce i s-a smuls in momentul introducerii casei in peisaj, utilizarea a cat mai putine resurse energetice si incantarea ochiului prin arhitectura integrata in natura a locuintei.
Pe langa astepectul sau frumos, avantajul major al acestui tip de casa este consumul minim enegetic. Acesta poate fi acoperit din surse proprii, iar functiile de baza precum iluminatul interior si exterior, incalzirea si racirea, ambinetul muzical pot fi controlate cu ajutorul telefoanelor smart, al tabletelor sau prin internet.
Energia electrica pentru locuinta si apa calda pentru piscine vor fi produse de panouri fotovoltaice hibride montate pe acoperis, presupunand un cost minim. Acesta este sustinut, in caz de nevoie de energia prin cablu separat, direct de la reteaua orasului.
Incalzirea locuintei este asigurata de un sistem cu pompe de caldura, care acopera intregul necesar al casei. Si in acest caz, exista o solutie de rezerva data de centrala termica si alimentarea pe gaz.
Casa este localizata in orasul Bacau, pe str. Calea Moinesti si a fost construita din materiale ecologice, folosindu-se lemn de cea mai buna calitate, importat din Germania. Peretii au fost supraizolati (izolatie de 28 cm), iar ferestrele beneficiaza de geam triplu si de un profil durabil, din aluminiu.
Parcarea din fata garajului este placata cu granit si a fost dotata cu un sistem de incalzire pentru topirea zapezii. Intreg iluminatul locuintei este LED, iar pe acoperis se urmareste amenajarea unui spatiu verde, tocmai pentru integrarea locuintei in peisaj.
Casa dispune de o suprafata utila de 170 mp la parter, format din living, bucatarie, toaleta, camara si camera de tranzit si de 140 mp la etaj, compus din 3 dormitoare, doua bai, un dressing si un birou. Dormitoarele beneficiaza de cate un balcon, iar garajul a fost proiectat cu o camera „hobby” pentru petrecerea timpului liber.
De asemenea, casa cuprinse si un SPA format din sala sport, wc, dus, vestiar, sauna uscata, sauna umeda, zona relaxare cu Jacuzzi, ice maker, banci ceramice incalzite, sistem de incalzire in pardoseala, de terasa in suprafata de 63 mp si de un beci cu o camera tehnica. Terenul aferent casei are o suprafata generoase de 1600 mp.
Dupa cum s-a putut observa, aceasta locuinta depaseste granitele unui simplu spatiu de locuit, devenind un adevarat centru de reintegrare in natura si de confort interior. Combinand principiile moderne cu cele ancestrale, de comuniune a individului cu natura, casa este cu adevarat unica si ofera proprietarilor un sentiment de liniste interioara si de regasire a sineului.
Mai multe detalii despre aceasta bijuterie arhitecturala si conceptuala gasiti pe site-ul nostru.