Cata protectie iti ofera asigurarea obligatorie a locuintei?

Publicat la 09.04.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Trebuie sa fim constienti ca Romania este o tara un grad de risc seismic ridicat si ca producerea unui cutremur cu pagube materiale nu este ceva de domeniul fantasticului. De aceea, companiile de asigurari se intrec in promovarea serviciilor si in garantarea sigurantei si a recuperarii pagubelor.

7a

Asigurarea obligatorie a locuintei nu presupune un cost mare, ci se incadreaza de regula intre 10 si 20 de euro. Similar cu asigurarile de calatorie, aceste tipuri de polite au mai mult un caracter social si ofera despagubiri minime.

Asigurarea obligatorie acopera doar trei riscuri: inundatii, aluncari de teren si cutremure si sunt indreptate catre locuintele din mediul rural unde sansele producerii unor astfel de evenimente sunt mai mari. De asemenea, plafonul maxim oferit de o astfel de asigurare este de 20.000 Euro, iar in majoritatea cazurilor aceasta suma nu acopera valoarea totala a pagubelor.

Mai mult, atunci cand este nevoie de acoperirea unor daune cu o valoare mai mica, sa zicem 3000 de Euro, atunci suma initiala de 20.000 Euro se va reduce la 17.000.

Asadar, este clar ca asigurarea obligatorie trebuie sustinuta de cele mai multe ori de o asigurare facultativa pentru garantarea sigurantei si a recuperarii integrale a pagubelor. Desi, costul pentru o astfel de polita este mai ridicat, spre deosebire de cea obligatorie acest tip de asigurare tine cont de valoarea apartamentului, de suprafata, pozitionare, an de constructie si se stabileste in functie de riscurile specifice ale locuintei respective.

In concluzie, solutia cea mai sigura si inteleapta este incheierea unei polite facultative, care sa va ofere sansa de a recupera investitia facuta. O casa sau un apartament este de multe ori cel mai de pret bun al nostru si de aceea, acesta trebuie protejat cu orice pret, chiar daca acest lucru presupune un cost mai ridicat.