Cum sa pregatim casa pentru Mos Nicolae
Majoritatea persoanelor isi decoreaza locuintele pentru intampinarea Cracinului si nu acorda prea mare importanta sarbatorii de Mos Nicolae. Exista insa cateva decoruri care se potrivesc de minune cu ocazia acestei sarbatori si care pot fi pastrate pana pe si dupa 25 decembrie.
Mos Nicolae da startul sarbatorilor de iarna, iar pregatirea locuintei pentru primirea sa incanta atmosfera si starea de spirit a membrilor familiei. Decorarea locuintei cu prilejul acestei sarbatori nu trebuie sa fie nicidecum costisitoare si poate fi realizata chiar cu decoruri handmade si improvizate de familie.
Un prim element specific acestei sarbatori este nuielusa. Cuminti sau obraznici, copiii va pot ajuta sa confectionati nuieluse decorative pe care le puteti amplasa estetic in cateva vaze in living. Acestea pot fi invelite cu folie de aluminiu sau pot fi acoperite cu un spray argintiu. Nu uitati ca la final sa le impodobiti cu o fundita colorata pentru un o nota vesela.
Conform traditiei romanesti, copiii cuminti gasesc dulciuri in ghetute in dimineata zilei de 6 decembrie. Pentru a prelungi sentimentul surprizei si al incantarii, puteti agata sosetele special confectionate, in culori de iarna: alb, rosu, verde in diverse locuri din casa. Mai mult ca sigur acestea ii vor bucura pe cei mici, mai ales atunci cand atarna incarcate cu dulciuri.
De Mos Nicolae, cadourile sunt mai simple iar aceasta caracteristica poate fi transferata si la nivelul obiectelor decorative. Puteti confectiona asadar o coronita din crengi de brad, impodobita cu fructe uscate sau cu nuci vopsite cu acuarele in nuante specifice. De asemenea, puteti realiza ghirlande din fructe si condimente. Acestea nu sunt numai aspectoase, dar si apetisante si sanatoase pentru cei mici.
Povestea din strabuni spune ca Mos Nicolae aduce nuci, mere si bomboane copiilor. Aceste mici cadouri pot fi folosite drept suport pentru lumanari pentru a mentine traditia vie. Bunatatile pot si asezate in pahare de sticla, peste care sa asezati lumanarie pentru un efect minunat atat vizual cat si olfactiv.
In afara de aceste mici decoruri, puteti crea o atmosefera festiva in locuinta cu ghirlande, servetele decorative de sezon, fete de masa sau lumanari aromate. Evident, modalitatea in care familia intampina sarbatorile de iarna este o optiune personala care tine de preferinte, buget si traditii si important este ca spiritul de sarbatoare sa nu se piarda niciodata in nicio familie.
Sursa imagine: www.decoblog.ro