De ce sa alegi o vila intr-un cartier rezidential?

Publicat la 11.12.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Nu de multe ori am fost intrebati cu o oarecare retinere de potentiali clienti de avantajele locuitului intr-un cartier de vile, motivele scepticismului intalnit in majoritatea cazurilor fiind determinat de pseudo limitari precum distanta, materiale proaste de constructie sau drumuri neamenajate pe care oamenii fie le-au presupus, fie le-au auzit la cumparatori nemultumiti. Evident ca situatii neplacute exista, iar cazurile in care ansamblurile rezidentiale nu s-au ridicat la nivelul asteptarilor si al promisiunilor din stadiul de proiect nu sunt putine.

Cu toate acestea, cateva dezamagiri izolate nu trebuie sa fie responsabile pentru generalizare, mai ales ca alegerea unei locuinte intr-un atare ansamblu rezidential detine numeroase avantaje si constituie o investitie durabila pe viitor.

Casa-Toscana1

In primul rand, notiunea in sine de cartier rezidential prezinta beneficii intrinseci precum securitate ridicata asigurata de paza permanenta si de monitorizare, spatiu verde amenajat, locuri de joaca pentru copii si spatii de parcare individuale. De asemenea, majoritatea acestor cartiere sunt situate in zone accesibile, cu deschidere la drumuri principale si la o distanta confortabila fata de punctele principale de interes.

Suntem in anul 2013  si mai mult decat atat, traim intr-o tara europeana. Aceste aspecte presupun anumite standarde de calitate si de siguranta, pe care orice dezvoltator este obligat sa le respecte. Asadar, daca sunteti interesati de achizitionarea unei case intr-un cartier rezidential nu va sfiiti sa va informati asupra materialelor de constructie, finisajelor, instalatiilor precum si despre portofolilul constructorului. Daca nu va pricepeti, cereti parerea unui specialist, care sa va indrume corect.

Ansamblurile rezidentiale au marele avantaj de a oferi intimitate si aer curat. Fiind amplasate de regula la cativa kilometri de oras, acestea se afla departe de agitatia cotidiana, fara a fi totodata incomode. Vecinii si zgomotele specifice blocurilor de apartamente nu mai sunt o problema, iar propria gradina si spatiu verde creeaza un spatiu sigur si placut pentru intreaga familie.

Un alt avantaj incontestabil al acestor complexuri de vile este dat de existenta comunitatii. Numeroasele cartiere de blocuri comuniste construite in Romania au eliminat aproape in totalitate sentimentele de siguranta si de liniste oferite de o comunitate cooperanta si inchegata, specifica tarilor vestice.

Tipurile de vile si case oferite de constructori in aceste cartiere sunt fie de genul duplexurilor, fie case individuale construite dupa un anumit tipar, cum este vila TOSCANA din imagine. Daca se doreste un alt model, cumparatorul poate veni cu propriul proiect sau poate cumpara doar lotul de pamant pentru ridicarea vilei. Aceasta flexibilitate recomanda si mai mult aceste locatii, deoarece ofera atat singuranta necesara desfasurarii unei vieti linistite cat si satisfactia ridicarii propriei case.

Noi recomandam cu incredere alegerea unei vile intr-un asemenea ansamblu rezidential si suntem bucurosi sa va oferim toate informatiile de care aveti nevoie pentru a lua o decizie corecta. Tot ce trebuie sa faceti este sa ne contactati.