Doresti o locuinta noua? Acorda atentie detaliilor

Publicat la 06.11.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

In ultima perioada, numeroase blocuri noi au inceput sa rasara in diferite zone ale orasului, atat in locatii centrale, cat si in cartiere si zone periferice, concurand serios cu ofertele proprietarilor de locuinte mai vechi. Achizitionarea unui apartament intr-un complex rezidential proaspat construit are multiple avantaje, incepand de la finisajele de calitate si standardele noi de construire pana la spatiul mai generos si dotarile de calitate. Cu toate acestea, atunci cand va hotarati sa cumparati o locuinta nou nouta, exista cateva amendamente care trebuie avute in vedere.

66

In primul rand, inainte de a semna contractul de vanzare-cumparare si de a definitiva tranzactia, este bine sa verificati instalatiile electrica si sanitara, scurgerile precum si centrala. Nu sunt putine cazurile in care lucrarile de mantuiala si dorinta de a finaliza constructia la termenul stabilit genereaza neplaceri si cheltuieli neprevezute pe reparatii. Pentru a fi siguri ca totul este in regula, puteti apela la un specialist care sa evalueze starea acestora si sa se pronunte asupra calitatii lor.

Pentru a va asigura ca lucrarile au fost facute cum trebuie si pentru a verifica calitatea materialelor, consultati Cartea Constructiei. Acestea trebuie sa contina etapele constructiei si toate detaliile legate de cladire. De asemenea, nu achizitionati proprietatea fara a beneficia de garantia bunei executii a finisajelor, instalatiilor, dar si a structurii de rezistenta, care ar trebui sa prevada o perioada de 50 de ani.

In al doilea rand, atunci cand cumparati un apartament nou, nu uitati sa aerisiti in permanenta, cel putin in primele luni. Intr-o locuinta abia finisata, unele materiale genereaza pierderi de apa pentru o perioada. De aceea, este indicat sa nu va mutati inainte de o luna de la finalizare si sa asigurati aerisirea necesara.

Daca va place tapetul si doriti sa tapetati peretii, este bine sa asteptati un an de zile pentru ca altfel riscati sa se formeze mucegai de la peretii umezi.

In al treilea rand, orice bun, fie el vechi sau nou trebuie intretinut si verificat periodic. Astfel, lucrarile din lemn trebuie reconditionate pentru a nu se degrada, iar invelitorile imobilului trebuie verificate pentru a nu lasa loc scurgerilor.

In final, achizitionarea unui apartament nou trebuie sa fie prilej de bucurie si nicidecum o corvoada. Chiar si asa, putina atentie si un strop de precautie nu au cum sa dauneze, mai ales cand este vorba despre o investitie majora, uneori pe toata viata.