Doriti un nou apartament? De ce cartierul Mioritei ar putea fi o varianta buna?

Publicat la 28.05.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Astazi va prezentam cartierul Mioritei din Bacau si avantajele de a locui in aceasta zona. Pentru un inceput, va vom delecta cu o mica istorie a zonei Mioritei, care nu s-a numit asa dintotdeauna.

Initial, strada Mioritei nu exista, iar pe o suprafata de 13 km, care cuprindea si artera de astazi, se intindea misteriorul parau Negel, care a fost insa deviat si rectificat pentru a pune capat numeroaselor inundatii, dar si focarului de infectie pe care acesta il mentinea. Cursul apei impiedica extinderea teritoriala si modernizarea orasului, motiv pentru care acesta a fost acoperit de importanta cale rutiera, denumita Mioritei.

Denumirea de „Mioritei” a fost probabil inspirata de bine-cunoscuta balada populara, a carei denumire a fost propusa de Vasile Alecsandri, nascut la Bacau.

DSC09262

Astazi, strada Mioritei se intinde pe o suprafata de 2 km, de la intesectia cu strada 9 Mai pana la cea cu strada Garii. Strada reprezinta o artera importanta a orasului, deoarece il strabate de la est la vest si are acces rapid la zone importante precum centrul orasului, zona Nord si zona Energiei. Practic, strada Mioritei este o cale de legatura care inlesneste traficul si facilitieaza accesul catre alte cartiere.

Asadar, iata care sunt principalele motive pentru care zona Mioritei reprezinta o alegere buna:

Localizarea. Dupa cum spuneam, atunci cand locuiti in aceasta zona, faptul ca trebuie sa va deplasati in alte zone ale orasului nu reprezinta o problema, deoarece reteaua de strazi adiacente faciliteaza traficul. Mai mult, strada Mioritei este supusa momentan unui proces de modernizare, ceea ce va usura si mai mult deplasarea.

Facilitatile. Strada Mioritei s-a dezvoltat ca o zona comerciala, gazduind asadar numeroase magazine, sedii de firme, banci si supermarketuri. Astfel, cumparaturile si alte activitati nu vor presupune pierdere de timp.

Pretul apartamentelor. Apartamentele situate in aceasta zona beneficiaza de preturi accesibile. Asadar, un apartament cu 3 camere decomandate porneste de la pretul de 34.000 Euro, pe cand un apartament cu 2 camere, renovat complet si situat la etajul 2 are pretul de  32.500 Euro.

Zona Mioritei este foarte cautata de multi cumparatori deoarece nu presupune nicio limitare si niciun compromis. Zona centrala nu este indepartata, iar cartierul in sine este foarte linistit, cu verdeata, ideal atat pentru familisti, cat si pentru cei singuri.

Daca sunteti interesati sa cumparati un apartament in aceasta zona, va invitam sa studiati ofertele noastre si sa ne contactati.