Super oferte sau probleme ascunse?

Publicat la 28.05.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

De multe ori un apartament de vanzare din Bacau ce beneficiaza de un pret foarte bun poate ascunde probleme si limitari care dau de gandit. Spre deosebire de orasele mai mari, in Bacau diferentele de pret intre apartamentele cu 2 camere de exemplu, situate in zone diferite nu sunt majore, dar exista si sunt stabilite in functie de mai multi factori.

apartament de vanzare bacau

„Cel mai adesea preturile sunt stabilite de proprietari in functie de imbunatatirile din locuinta. Tot mai multe persoane se orienteaza catre apartamente dotate cu centrala termica, geamuri termopan si nu mai doresc sa investeasca in cele care necesita renovari.” declara Ovidiu Lapusneanu, consilier imobiliar la PROHOUSE.

In Bacau, un apartament situat intr-un bloc nou in zonele URA sau Nord poate fi la acelasi pret cu unul de pe Aleea Parcului sau strada Marasesti, desi blocurile au fost construite la 20 de ani distanta. Cu toate acestea, cumparatorii cauta din ce in ce mai mult apartamente din zone semi-centrale precum Banca Nationala, strada Ardealului sau cartierul Bistrita-Lac deoarece acestea sunt situate in imobile mai noi si multe beneficiaza si de imbunatatiri.

Zona, vechimea blocului si dotarile din locuinta sunt principalii factori care constribuie la luarea deciziei de cumparare in cazul bacauanilor, pe langa ratiunea evidenta-pretul. Desi cele dintai au un rol semnificativ in incheierea unei tranzactii, zonele centrale au inceput sa fie din ce in mai evitate datorita pericolelor presupuse de un imobil construit inainte de 1977.

Atunci cand discutam despre super-oferte, principalele probleme pe care acestea le ascund sunt legate de lipsa completa a imbunatatirilor, nereguli la instalatii, igrasie si anul de constructie a blocului. Asadar, inainte de a achizitiona un apartament, este foarte important ca viitorul proprietar sa cunoasca toate detaliile legate de locuinta si sa aleaga tinand cont de nevoile sale pe termen lung.