Tonurile naturale- noua tendinta a acestui an

Publicat la 05.06.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Nuantele de bej, maro si crem creeaza intotdeauna un cadru relaxant si placut datorita aproprierii de natura. Aceste tonuri transmit o stare de bine si sunt preferate pentru nenumeratele posibilitati de imbinare cu diverse piese de mobilier, obiecte de decor sau texturi.

Apartament_Slanic_Moldova_02

Amenajarea in tonuri naturale este solutia perfecta pentru living sau pentru dormitoare deoarece ofera o senzatie de caldura si de intimitate, fara a incarca inutil spatiul. Indiferent de anotimp, o camera in tonuri de maro sau crem va contribui la sporirea sentimentului de „acasa” si va crea locul ideal de petrecere a timpului cu cei dragi.

Avantajul acestor nuante este ca nu impun limite creativitatii si ca se potrivesc cu tonuri mai puternice, de contrast pentru un design modern. Astfel, daca optati pentru culoarea maro pentru podele de exemplu, aceasta se potriveste minunat cu verdele crud sau fistic care poate fi dominant in cazul mobilierul, a draperiilor sau a obiectelor de decor.

O alta varianta populara si mai putin stridenta este data de cuplul maro deschis-albastru, care are un efect marin asupra incaperii, ce duce cu gandul la o briza calda si imbie la relaxare.

Cei care apreciaza lemnul il pot asorta cu tonuri de crem sau alb pentru un aspect prietenos, dar si pentru mai multa luminozitate si deschidere in camera. De asemenea lemnul se potriveste foarte bine cu ratanul sau cu piatra, iar cei care prefera un decor rustic pot imbina armonios aceste variante.

Un ton deschis de maro merge perfect cu nuante de gri si creeaza un decor masculin, plin de claritate. Astfel, aceasta asociere este ideala pentru un birou sau pentru spatiile destinate muncii.

Ritmul stresant in care fiecare se adanceste in ultima perioada creeaza o nevoie crescuta de relaxare, iar casa este refugiul fiecaruia dupa o zi grea. Modalitatea in care sunt imbinate culorile este importanta pentru confirmarea sentimentului de apartenenta, atat de necesar unei vieti din ce in ce mai agitate. Tonurile naturale nu pot stirbi din probleme, dar pot cu siguranta face ca timpul petrecut acasa sa fie mai relaxant.