Ai nevoie de o schimbare? Analizeaza ce presupune acest lucru

Publicat la 12.02.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Decizia de a te muta intr-o noua locuinta survine de multe ori pe un fond emotional, limitand abordarea si analiza rationale.  Ne-am saturat de blocul vechi in care locuim, ne-am dori un apartament mai mare sau nu ne mai convine zona de rezidenta sunt printre principalele motive care ne-ar determina sa alegem sa ne mutam intr-un apartament nou, spatios si situat intr-o zona accesibila si frumoasa.

DSC01859

Indemnul cel mai firesc ar fi sa ne urmam inima pentru a ne simti impliniti si fericiti si sa privim imaginea de ansamblu, fara a da curs micilor impedimente. Chiar si asa, atunci cand micile impedimente initiale devin probleme majore precum achizionarea unui apartament la un pret prea mare si implicit indatorarea nejustificata sau o alegere pripita si nepotrivita, latura emotionala capata valente negative, determinandu-ne sa gandim rational abia dupa ce decizia a fost luata.

Am intalnit numeroase situatii in care proprietari cautau sa isi vanda proprietatea achizitionata de putin timp deoarece aceasta nu le satisfacea nevoile. O achizitie privita initial ca o investitie pe viitor devenise o povara din cauza actionarii sub impulsul de moment.

Acest risc se contureaza atunci cand viitorii proprietari decid sa cumpere fara a lua in calcul consilierea profesionista si asistenta specializata. Lipsa de informare, graba si poate increderea un pic prea mare in fortele proprii duc la rezultate regretabile, la mult timp irosit si implicit la stres.

Principalele puncte pe care noi le urmarim atunci cand un client ne descrie locuinta dorita este sa identificam cu acuratete capacitatea sa financiara, solutiile de finantare, ofertele corespunzatoare cerintelor sale si durata aproximativa a incheierii tranzactiei imobiliare, ce include etape specifice:

– identificarea metodei de plata: plata cash, credit bancar, rate la dezvoltator etc.

clarificarea situatiei juridice

– obtinerea tuturor documentelor necesare

– semnarea contractului final 

Astfel, avand o imagine clara asupra contextului si asupra desfasurarii procedurilor de lucru, putem fi siguri ca micile impedimente ce care vorbeam nu vor mai exista, eliminand riscul unor probleme neavute in vedere.

Nu dorim sa generalizam si sa afirmam ca un imobil nu poate fi tranzactionat in lipsa asistentei specializate, ci dorim doar sa subliniem ca acest proces presupune o multitudine de pasi, care pot fi cu usurinta uitati involuntar sau nu de catre cei rau intentionati, ducand astfel la blocaje si nemultumiri.

Atunci cand va hotarati sa cumparati o locuinta noua, cel mai bine este sa va adresati cateva intrebari:

Am nevoie cu adevarat de o noua locuinta?

Imi pot permite un nou apartament sau o noua casa fara a ma deregla financiar pe termen lung si fara a face sacrificii enorme?

Sunt dispus sa iau un credit bancar?

Este noua locuinta exact ce mi-am dorit, sau este mai indicat sa astept o noua oferta?