Vanzari terenuri Bacau – riscuri si oportunitati

Publicat la 12.08.2016 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

 

Vanzari terenuri Bacau sunt in numar mare, ritmul acestora fiind unul ascendent si accelerat. Pe de o parte, cei care au in proprietate o bucata de pamant sunt interesati din varii motive de gasirea unui cumparator. De cealalta parte, un teren este o achizitie urmarita de cei care si-au propus sa materializeze dorinta de a-si construi un camin, refuzand sa aleaga unul deja existent.

Cu toate acestea, a construi o casa este un demers care presupune mai multa planificare din partea celor cu o astfel de initiativa. Insa, eforturile depuse se vor transforma odata cu trecerea timpului in recompense daca se procedeaza in mod corect si chibzuit.

Lasand la o parte aceste considerente, aspectele legale in ceea ce priveste vanzari terenuri Bacau trebuie tratate in cel mai serios mod,  atat de catre cei care doresc sa vanda un teren, cat si de cei care doresc sa se aleaga cu unul.

 

 Vanzari terenuri Bacau-Creditele pentru construirea unei case

 

Bancile vin cu oferte de tot felul, printre care se numara si cea de acordare de credite pentru construirea unei case. Chiar si programul destinat tinerilor sau persoanelor care nu detin in momentul respectiv o locuinta presupune si oferirea unui credit pentru suportarea sumei destinate construirii unei case.

Totusi, institutiile bancare impun anumite reguli cu privire la modalitatea in care poate fi construita casa.  De aceea, inainte de a se decide asupra finalizarii unui credit imobiliar, trebuie prospectata toata paleta de oferte si conditiile stipulate. Altfel, se poate ajunge in situatii nedorite de nimeni, cum ar fi imposibilitatea de a construi o casa fara apelarea la o firma de constructii, daca acest lucru a fost inclus drept clauza a contractului incheiat cu banca.

Altfel spus, daca beneficiarul creditului este obligat sa ceara serviciile unei firme care are ca domeniu de activitate ridicarea de locuinte, suma de bani pentru actiunile intreprinse va fi transferata direct in contul acesteia. Daca nu se negociaza vehement si cu hotarare contractul cu societatea respectiva, in ceea ce priveste serviciile oferite si pretul aferent acestora, cheltuielile pot fi uriase.

Prin urmare, atunci cand exista intentia de a se incheia un credit bancar pentru cladirea unei case trebuie avute in vedere urmatoarele aspecte:

 

In ce mod anume se doreste construirea locuintei? In regie proprie sau prin intermediul unor specialisti?

Toate cheltuielile trebuie dovedite, pas cu pas, de la inceputul lucrarii pana la finalizarea ei. De asemenea, exista anumite procente din suma disponibila care trebuie atribuite unor demersuri specifice, de exemplu, materialele utilizate pentru constructie si munca depusa de muncitori. De altfel, trebuie justificat orice demers initiat, indiferent de natura sa, atata vreme cat are legatura cu realizarea constructiei.

Cu toate ca unele banci recurg la metode destul de stricte in ceea ce priveste acordarea acestui gen de credit, se pot gasi si solutii mai permisive. Astfel, nu este imposibil de facut un imprumut care sa permita beneficiarului sa isi indeplineasca visul de avea o casa construita dupa bunul sau plac si in modalitatea in care doreste.

 

Vanzari terenuri Bacau pentru ridicarea caselor din lemn

 

Ofertele de vanzari terenuri Bacau pot fi luate in considerare si pentru construirea unor case din lemn. Desi multi oameni sunt oarecum reticenti in a face astfel de alegeri in privinta locuintei, avantajele exista si nu sunt deloc putine. Aceasta mentalitate deloc favorabila se regaseste in Romania, nu si in Occident. Mai mult, in Statele Unite ale Americii cladirile care au structura de rezistenta realizata din lemn sunt omniprezente, si nu de acum cativa ani ci de secole intregi.

 

Punctele forte in vederea  influentarii deciziei de a construi o casa din lemn, ar putea fi:

In comparatie cu o cladire a carei structura este realizata din caramida, beton sau alte materiale de constructie, costurile generate sunt mai mici. Acest fapt nu inseamna ca rezultatul va fi unul mai putin satisfacator sau mai slab calitativ.

Casele din lemn sunt usor si rapid de construit.

Sunt calduroase datorita izolatiei termice.

Acest tip de constructii au un risc seismic foarte scazut. Chiar si un cutremur de un grad ridicat nu poate repezenta un pericol major, excluzandu-se astfel prabusirea cladirii.

Sunt considerate ca fiind ecologice datorita materialului folosit la construire. Lemnul nu emana radiatii daunatoare pentru mediul inconjurator.

Trebuie sa aveti in vedere, insa, ca nu nu orice tip de lemn este indicat spre folosire drept material de constructie. Desigur, nu aveti de ce sa va faceti probleme in acest sens deoarece secialistii din domeniu cunosc ce fel de lemn este potrivit si rezistent in timp.

 

 Vanzari terenuri Bacau si posibilele capcane

 

Nu orice tip de teren aflat in posesie este potrivit pentru vanzare. Altfel spus, se poate gasi destul de greu un comparator, daca acesta nu suscita un interes major. De exemplu, o bucata de pamant intr-o zona extravilana nu va constitui o atractie pentru multe persoane. Cine si-ar putea dori un teren aflat la mare distanta de casa in care locuieste, si in plus de asta, pe care nu il poate folosi in prea multe moduri.

Mai exista si posibilitatea ca un teren, desi pozitionat intr-o zona favorabila pentru ridicarea unei case, chiar si cu infrastructura de utilitati necesara oricarei locuinte, sa aiba suprafata prea mica pentru cladirea care se doreste a fi construita. Sa luam drept exemplu orientativ o familie care a cumparat un teren intravilan, la iesirea din oras. In apropierea acestuia exista racordarea la toata gama de utilitati. Mai mult, distanta fata de centrul orasului este relativ mica, zona nefiind astfel un impediment pentru niciun membru al familiei in desfasurarea activitatilor cotidiene. Proprietarul terenului le-a comunicat faptul ca poate fi ridicata o casa destul de mare fara niciun fel de problema.

Datorita lipsei de experienta  in aceasta privinta, si anume cea legata de terenuri si de tipul de casa potrivit pentru locatia respectiva, nu au realizat ca lucrurile pot degenera. Evident, ar fi trebuit sa aiba deja o schita a casei, care sa se refere si la numarul de metri patrati construiti. Insa, asa cum se intampla in numeroase cazuri, oamenii nu se gandesc in prealabil la cat de mare va fi constructia. La prima vedere a terenului in cauza se poate face o estimare care nu se potriveste intotdeauna cu scopul avut. Cu alte cuvinte, o arie de 80 de metri patrati poate parea mare cu ochiul liber insa atunci cand se face un plan architectural se ajunge la concluzia ca perimetrul este prea mic pentru ce se doreste a fi cladit.

Datorita unor anunturi capcana de vanzari terenuri Bacau se poate intampla ca terenul in cauza sa se afle la o distanta insemnata fata de punctele de racordare la utilitati, desi initial proprietarul acestuia a precizat ca ele sunt situate la cateva sute de metri. Pentru o evita situatii de acest fel, apelarea la consilierea profesinista a unei agentii imobiliare va poate fi de mare folos, dupa cum urmeaza:

 

 Vanzari terenuri Bacau si rolul agentiilor imobiliare

 

Cand vorbim despre vanzari terenuri Bacau, majoritatea oamenilor traiesc cu impresia ca nu este mare lucru sa poti cumpara sau vinde ceva. Doar in momentul in care se lovesc brusc si violent de tot felul de piedici, realizeaza cat de greu poate fi de finalizat demersul aflat in derulare.

O perceptie mai putin constructiva este cea cum ca, a apela la o agentie imobiliara este destul de costisitor, iar cheltuielile totale ar creste cu siguranta. Insa de ce nu se pune problema si invers? In cazul in care apar tot felul de obstacole si urmari grave daunele vor fi in mod sigur mai mari. Prin aceasta forma de preventie, se poate obtine usor ceea ce se urmareste.

O agentie imobiliara cu adevarat profesionista nu are ca singur obiectiv acela de a incheia cat mai repede o tranzactie. Un mare accent se pune si pe partea de consultanta oferita clientilor. Informatiile utile si indicatiile transmise oricarei persoane care interactioneaza cu un agent dintr-o astfel de firma pot face o diferenta mare. Oamenii vor fi incantati de suportul primit si de disponibilitatea acestuia. Prin urmare, exista mai multe sanse ca ei sa se indrepte spre agentia respectiva atunci cand vor avea nevoie.

De asemenea, insasi activitatea de cautare poate fi generatoare de cheltuieli destul de mari. De exemplu, costurile legate de transport par a fi modice la inceput, dar dupa ceva timp se constata ca s-a adunat o suma care reprezinta un gol pentru orice buzunar. O persoana care analizeaza ce se ofera cu privire la vanzari terenuri Bacau si se hotaraste sa vada in mod concret ce anume presupun acestea va fi nevoita sa strabata imprejurimile orasului in lung si lat, deoarece locatiile sunt diferite. In plus, chiar si terenurile prospectate in aceeasi zona nu ii scutesc pe cei care au ales sa le vada, de cheltuielile legate de deplasare. Explicatia este una cat se poate de logica. Vizitele in vederea alegerii unui teren nu sunt realizate in aceeasi zi. Astfel, oricine se poate afla in situatia de a se reintoarce peste o anumita perioada de timp in aceeasi locatie, pentru a lua cunostinta de un teren invecinat.

Asadar, rolul unei agentii imobiliare este de a facilita procesul de cautare, evaluare, tranzactionare propriu-zisa si de intocmire a tuturor formelor legale privind vanzari terenuri Bacau. De asemenea, consilierea specializata poate fi de mare ajutor pentru inlaturarea oricaror factori de risc in alegerea unui teren, mai ales cand acesta este destinat construirii unei locuinte. Nu ezitati sa ne contactati pentru orice tip de informatie sau sfat aici sau mai simplu, prin completarea formularului de contact, unde ne puteti scrie mesajul clar.

 

 Masuri preventive cu privire la vanzari terenuri Bacau

 

Pentru a concluziona, atat proprietarii cat si cei interesati de vanzari terenuri Bacau ar trebui sa fie extrem de precauti in orice actiune desfasurata.. Tranzactiile imobiliare cu terenuri sunt cele mai problematice atunci cand se dezbate latura legala. Pericole exista pentru ambele parti, de aceea sunt necesare masuri preventive. Decizia este de o importanta majora si trebuie cantarita foarte bine si dezbatuta impreuna cu un specialist in domeniu.

De sigur, eventualitatea unor probleme ce pot fi evitate cu usurinta de altfel, nu trebuie sa constituie un factor descurajator. O investitie in terenuri la ora actuala constituie o oportunitate datorita preturilor atragatoare si nu trebuie respinsa pe baza unor potentiale riscuri. Asadar, vanzari terenuri Bacau poate constitui sansa dumneavoastra de va construi locuinta visata sau, de ce nu, de a initia o noua afacere profitabila.