Cum vindem un spatiu comercial?

Publicat la 03.11.2016 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Vanzari spatii comerciale Bacau

-cum sa vindeti-

In ciuda crizei economice resimtite in toate domeniile de activitate, conform specialistilor imobiliari sectorul de vanzari spatii comerciale Bacau a cunoscut o crestere semnificativa, o panta ascendenta fiind vizibila la nivel national de asemenea. In acest sens, in perioada 2015-2016, numarul de spatii comerciale deschise a egalat recordul din perioada boom-ului imobiliar, resimtit in anii 2007-2008.

In acest context favorabil, ideea de demarare a unei noi afaceri nu este de neglijat. Foarte multi retaileri internationali din industria textila si cea alimentara au patruns pe piata, determinand o cerere considerabila de spatii comerciale. Asadar, daca dispuneti de un astfel de spatiu si preferati varianta vanzarii pentru a putea investi in continuare intr-o afacere sau in alte bunuri de care aveti nevoie, puteti actiona dar nu inainte de a sti cateva detalii caracteristice sectorului vanzari spatii comerciale Bacau.

Vanzari spatii comerciale Bacau- reguli de urmat

A vinde un spatiu comercial presupune cativa pasi, pe care este indicat sa ii aveti in vedere pentru o tranzactie profitabila si lipsita de riscuri. In continuare, va vom expune cele mai importante puncte legate de vanzari spatii comerciale Bacau, pe care un proprietar trebuie sa le insuseasca:

Verificarea actelor. Inainte de a lista un spatiu comercial ca fiind de vanzare, trebuie sa verificati cu mare atentie existenta tuturor actelor necesare. Asadar, daca proprietatea este intabulata si declarata la finante, daca are impozitele platite la zi sau daca succesiunea a fost incheiata reprezinta cateva aspecte care nu trebuie neglijate sub nicio forma. Lipsa acestor acte poate pierde cu usurinta viitorii cumparatori, care sunt din ce in ce mai vigilenti inainte de a face o investitie importanta.

Fixarea pretului. Este un lucru cert ca dorinta dumneavoastra este sa vindeti spatiul la un pret cat mai mare. Cu toate acestea, stabilirea pretului trebuie facuta in conditii realiste. Trebuie sa tineti cont de aspecte precum dimensiune, localizare si dotari inainte de a stabili o anumita suma. De asemenea, este esential sa observati evolutia preturilor pentru sectorul vanzari spatii comerciale Bacau la momentul respectiv pentru a va putea face o idee corecta. Cumparatorii se vor orienta mult inainte de a se decide asupra unui spatiu. De aceea, stabilirea pretului trebuie facuta in concordanta cu nevoia dumneavoastra de suma respectiva: o vanzare rapida presupune un cost mai mic, pe cand o vanzare ce poate astepta, un pret mai mare.
Inainte de a fixa vreun pret, este recomandat sa apelati la un agent imobiliar. In acest fel, spatiul va fi evaluat in mod corect iar pretul va fi fixat in functie de tendintele pietei precum si de specificul proprietatii.

Promovarea. Nu puteti face oferta dumneavoastra de vanzare vizibila decat prin diverse mijloace de promovare a acesteia. Expunerea anuntului trebuie realizata in cat mai multe medii posibile pentru sporirea sanselor de vanzare. Astfel, postati oferta pe internet si asigurati o publicatie in ziarele locale in acelasi timp. De asemenea, nici varianta unui anunt in reviste de afaceri nu este de neglijat. Acest grad ridicat de vizibilitate va va ajuta de asemenea sa restabiliti pretul, daca va fi cazul, oferindu-va o perspectiva a cerintelor si disponibilitatilor celor interesati de cumpararea unui spatiu.

Selectionarea ofertei. Chiar daca in urma mai multor vizualizari, nu s-a incheiat nicio tranzactie, nu inseamna ca potentialii cumparatori si-au pierdul total interesul. Este foarte important, indiferent daca apelati la consilierea unei agentii imobiliare sau nu, sa mentineti legatura cu posibilii cumparatori si sa incercati o renegociere. O atitudine intransigenta si mentinerea pretului indiferent de situatie, nu reprezinta cea mai buna optiune.
Formele legale. Cand avem in vedere vanzari spatii comerciale Bacau, intocmirea actelor reprezinta un pas foarte important in urma unei tranzactii. Acest demers trebuie realizat in deplina legalitate, dispunand de asistenta profesionista. Este recomandat sa apelati la o agentie imobiliara mai ales in aceasta situatie deoarece intocmirea actelor nu va mai fi o problema, dumneavoastra trebuind doar sa le semnati.
Exista multiple avantaje generate de colaborarea cu o agentie imobiliara. Astfel, pe langa intocmirea in ordine a tuturor documentelor, intreg procesul de tranzactionare va fi facilitat si se va incheia fara riscuri sau neplaceri. In continuare, vom expune situatiile neplacute referitoare la vanzari spatii comerciale Bacau, pe care le puteti evita prin apelarea la consilierea profesionista a unei agentii imobiliare.

Vanzari spatii comerciale Bacau-avantajele agentiei imobiliare

Asadar, puteti evita situatii de felul:

– transformarea spatiului intr-un mod abuziv, in totala neconcordanta cu specificul zonei sau al cladirilor din jur. Desi, in caz de probleme survenite cladirilor invecinite sau afacerilor deschise in zona, vina nu va fi a dumneavoastra, comunicarea incorecta cu viitorul cumparator, va poate induce o culpa morala;

– irosire de timp si bani pentru intocmirea documentatiei, analizarea tendintelor pietei si gasirea cumparatorului;

– initierea unor tranzactii ce nu se vor finaliza sau se vor finaliza cu consecinte grave;

– evaluarea gresita a spatiului ce va intarzia vanzarea sau va stopa un proces de tranzactionare deja inceput.

Colaborarea cu o agentie imobiliara implica avantaje, pe care nu trebuie sa le neglijati deoarece acestea sunt indreptate catre facilitarea procesului de vanzare si obtinerea rezultatului scontat. Asadar, asistenta unei agentii imobiliare privind vanzari spatii comerciale Bacau presupune:

evaluarea corecta a imobilului pentru stabilirea realista a pretului de vanzare;
promovare eficienta in toate mediile de comunicare: internet, presa, publicitate outdoor;
selectarea cumparatorului potrivit pentru o tranzactie incheiata cu succes si pentru utilizarea profitabila a spatiului;
o tranzactie sigura si legala;
incheierea tranzactiei rapid la un pret bun;
intocmirea documentatiei in timp util;
Tinand cont de toate acestea, importanta unei agentii imobiliare este vizibila si necesara. Daca sunteti interesat de vanzari spatii comerciale Bacau si v-ati planificat realizarea unei asemenea tranzactii, pentru mai multe detalii ne puteti gasi pe www.imobiliarebacau.org sau prin intermediul formularului de contact.

Vanzari spatii comerciale Bacau- pregatiri pentru vanzare

In momentul in care doriti sa vindeti o proprietate, indiferent de natura acesteia, “ambalajul” este foarte important si poate determina succesul sau esecul demersului. Asadar, trebuie sa acordati mare grija modului in care pregatiti spatiul pentru a intampina viitori cumparatori. Iata cum este indicat sa procedati inainte de a lista oferta in categoria vanzari spatii comerciale Bacau:

1. Apelati la expertiza unui inginer. Desi nu v-ati confruntat cu probleme de-a lungul timpului, o expertiza tehnica va poate informa despre gradul de rezisistenta al spatiului in caz de cutremur, despre necesitatea unor reparatii sau a unor imbunatatiri precum schimbarea acoperisului de exemplu. Stiind toate acestea, puteti expune o situatie realista viitorului cumpataror pentru a evita conflicte ulterioare.

2. Informati cumparatorul despre eventuale nereguli. Este de buna credinta sa comunicati viitorul cumparator despre reparatiile necesare sau despre probleme legate de instalatiile de apa, gaz sau electricitate. In acest fel, fie va veti ocupa de remedieri, fie veti stabili un pret mai scazut.

3. Realizati mici reparatii. Nu trebuie sa investiti masiv in amenajarea sau imbunatatirea spatiului pentru ca nu acesta este obiectul vanzarii dumneavoastra. Cu toate acestea, micile detalii pot genera efecte majore. Asadar, un geam sau o usa care nu se inchid cum trebuie, un toc zgariat, trepte nesigure si alte asemenea “defecte” pot influenta decizia de cumparare. Tot ce trebuie sa faceti este sa remediati problemele pentru ca prima impresie asupra spatiului sa fie una pozitiva.

4. Faceti curatenie generala. Indiferent daca vindeti un spatiu destinat birourilor, deschiderii unui supermarket sau oricarei alte activitati, acesta trebuie sa arate impecabil in momentul prezentarii unor potentiali cumparatori. Asadar, asigurati-va ca podeaua si geamurile stralucesc. De asemenea, aerisiti inainte de vizionare si eventual porniti sistemul de incalzire deoarece un aer inchis, respectiv un spatiu rece vor incomoda persoanele in cauza si le vor crea o prima imprsie negativa.

5. Valorificati spatiul. Atunci cand discutam despre vanzari spatii comerciale Bacau, dimensiunea este foarte importanta intrucat este un factor determinant al pretului. Mobilierul dispus dezordonat, plante decorative in exces sau alte obiecte fara o intrebuintare necesara pot diminua suprafata, scazand astfel interesul unui potential cumparator. Asadar, eliberati cat mai mult spatiul, complet daca este posibil pentru expunerea intregii suprafete. Daca nu aveti cum sa eliberati foarte mult spatiul, dispuneti mobilierul astfel ca acesta sa sugereze o posibilitate de amenajare si nu o incarcare inutila a suprafetei.

Vanzari spatii comerciale Bacau- Concluzii

In conluzie, orientarea catre sectorul vanzari spatii comerciale Bacau nu este tocmai simpla, presupunand numerosi pasi de parcurs. Asadar, proprietarul trebuie sa pregateasca vanzarea din numeroase perspective: documentatie, pret, promovare dar si amenajarea si pregatirile corespunzatoare pentru a atrage cumparatorii. De asemenea, incheierea tranzactiei presupune intocmirea unor acte, demers ce trebuie realizat cu cea mai mare atentie.

Contextul imobiliar actual incurajeaza tranzactiile cu spatii comerciale intrucat multi investitori au patruns sau se extind pe piata autohtona. Important este in aceasta situatie sa valorificati oferta dumneavoastra din toate punctele de vedere: imagini bune de promovare, punerea in evidenta a spatiului, curatenie si decor. Agentia noastra imobiliara va poate sprijini pe intregul proces pentru o vanzare reusita si obtinerea unui pret optim. Asadar, daca aveti la dispozitie un spatiu, sectorul vanzari spatii comerciale Bacau este deschis.