Apartamente Bacau. Ghid al cumparatorilor de apartamente!

Publicat la 30.01.2017 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Apartamente Bacau – In functie de fluctuatiile pietei de imobiliare, este important de stiut daca este momentul sa cumparati sau sa vindeti un apartament. Conform specilaistilor, piata se va mentine relativ stabila si va urma aceeasi traiectorie din anul 2016. Asadar, preturile vor ramane aproximativ la fel precum si echilibrul dintre cerere si oferta.

Datorita contextului actual, oamenii de afaceri sunt sfatuiti sa investeasca in imobiliare in acest an doar in cazul in care sunt foarte bine informati și consiliati. In acest sens, trebuie avut in vedere faptul ca oportunitati atragatoare nu exista numai in cazul inchirierilor si al vanzarilor dar si pentru domeniul constructiilor datorita preturilor mai scazute pentru manopera, materiale de constructie dar si forta de munca.

Apartamente Bacau

– ghid al cumparatorilor de apartamente–

In momentul in care va hotarati sa achizitionati o noua locuinta, trebuie sa urmariti puncte specifice pentru a nu fi dezamagiti. Ce anume ar trebui sa va intereseze?

Fixati-va asteptari realiste. Cum sa faceti acest lucru? In primul rand, va calculati bine cati bani puteti sa alocati pentru cumpararea apartamentului. Pretul este un element definitoriu in alegerea unei locuinte, acesta stabilind exact nivelul de asteptari al vanzatorului in raport cu puterea de cumparare a celor interesati. In acest sens, analizati piata in prealabil pentru a nu fi surprinsi de preturi si pentru a putea face calculele necesare unei asemenea achizitii.
Rasfoiti cu atentie ofertele pentru apartamente Bacau. In cazul unei asemenea investitii, trebuie evitata orice decizie pripita. In ultima perioada se observa o nisare a categoriilor de apartamente datorita cerintelor din ce in ce mai exigente ale cumparatorilor. Asadar, cererea pentru apartamente construite dupa anul 1977, in zone cat mai centrale si accesibile a inregistrat o crestere constanta in ultima perioada, determinand preturi mai ridicate. In contrast, pentru apartamentele mai vechi oferta este mult mai mare, generand astfel si preturi convenabile intre 25 000 si 40 000 de euro. Tinand cont de acestea, decizia potrivita va apartine.
Apelati la o agentie imobiliara pentru rezultatele scontate. De multe ori, puteti intampina dificultati in timpul tranzactiei pentru un apartament. Acestea pot fi legate de proprietari, de valoarea reala a apartamentului sau de setul de documente ce trebuie intocmit. Astfel, o agentie imobiliara va poate economisi timp printr-o evaluare a imobilului, negocierea si tranzactionarea propriu-zisa cu proprietarul si redactarea formelor legale.
Avand in vedere cele mentionate mai sus, Agentia Imobiliara PROHOUSE  va ofera sprijin complet in acest demers. Ne puteti contacta fie aici, fie prin intermediul formularului de contact pentru mai multe detalii.

Apartamente Bacau-solutii financiare

Apartamente Bacau – credit sau rate la dezvoltator? Care este solutia?

In ultima perioada, datorita dificultatilor financiare intampinate de majoritatea populatiei, cei mai multi apeleaza la forme alternative de plata in favoarea platii cash. Principalele modalitati alese sunt creditul la banca sau rata la dezvoltator, in proportie de 57% si respectiv 29%. Se observa preferinta pentru creditul bancar, aceasta fiind de altfel o forma clasica de plata, preferata de foarte multi romani. Un alt motiv al acestei preferinte pentru credite consta in valoarea ratelor. In cazul unei plati stabilite de dezvoltatorii imobiliari, rata este semnificativ mai mare in comparatie cu cea stabilita la banca datorita costurilor semnificativ mai mari de finantare.

Posibilitatea platii in rate la dezvoltator este relativ noua pe piata romaneasca datorita contextului actual. Din aceasta cauza, multe persoane nu sunt constiente de costurile implicate. Astfel, noi venim in intampinarea dumneavoastra cu cifre clare pentru a va putea forma o imagine de ansamblu pentru o investitie corecta in apartamente Bacau. De exemplu, pentru o garsoniera de 44 de metri mp in valoare de 67.000 de euro, pentru o perioada de 10 ani stabilita de dezvoltator, costul final ajunge la aproximativ 161.000 de euro, o diferenta majora si deloc avantajoasa. Pentru un apartament de 2 camere de 55 metri mp in, cu un cost initial de 82.000 de euro, pentru aceeasi perioada, pretul final ajunge la 171.000 de euro.

Cu toate ca suma platita in rate in final ajunge la o valoare mai mult decat dubla, in cazul in care dispuneti de venituri mai mari, puteti opta pentru aceasta varianta pentru a beneficia de locuinta dorita mai repede si pentru a putea investi si intr-o eventuala reamenajare sau renovare a locuintei respective.

O alta solutie pentru care opteaza din ce in ce mai multe persoane chiar si pentru apartamente Bacau este reprezentata de programul “Prima casa”. De regula, apartamentele incluse in acest program fac parte din complexuri rezidentiale, presupunand astfel multiple beneficii. Asadar, apartamentele recent construite beneficiaza de materiale de calitate, finisaje noi precum si spatii mult mai mari. In plus, avantajul locuirii intr-un asemenea complex este sporit si de avantaje precum parcare privata, supraveghere video, paza asigurata constant sau chiar spatiu de joaca pentru copii si sala de fitness.

Avand in vedere avantajele locuirii intr-un complex rezidential si intr-un apartament nou, apelarea la programul “Prima casa” pare o varianta atragatoare. In cadrul acestui program, bancile participante pot asigura un fond garantat pentru apartamente de in valoare de maxim 60.000 de euro, avansul cumparatorului fiind de 3000 de euro. Ratele stabilite difera in functie de perioada contractata si de suma totala datorata dar spre deosebire de un credit clasic la o banca, prin programul “Prima casa”, ratele pot fi mai mici decat valoarea unei chirii medii pe luna pentru un apartament.

Apartamente Bacau- Sfaturi pentru o alegere corecta

Dupa cum am explicat mai sus, alegerea unui apartament implica o decizie bine gandita, ce trebuie construita pe baza analizei mai multor factori. Asadar, cand vorbim despre apartamente Bacau, trebuie sa aveti in vedere urmatoarele puncte:

Modalitatea prin care a fost dobandit apartamentul. Fie ca este proprietate cumparata sau mostenita, datoria dumneavoastra este de a verifica provenienta locuintei si a actelor doveditoare pentru a nu intampina probleme dupa cumparare.
Verificati daca exista ipoteca sau datorii la intretinere. Este foarte important sa aflati daca apartamentul respectiv a fost stabilit drept garantie in urma unor imprumuturi, fiind astfel ipotecat. De asemenea, pentru a nu va trezi cu datorii la intretinere, puteti cere administratorului de bloc o situatie.
Verificati autorizatia de construire. In momentul in care achizitionati o noua locuinta, siguranta dumneavoastra si a familiei este esentiala. De aceea, trebuie sa fiti siguri ca imobilul respectiv a fost construit conform normelor legale.
Aceste informatii sunt foarte importante pentru a nu avea parte de neplaceri si pentru a evita chiar situatii extreme, in care puteti pierde investitia.

De asemenea, pe langa aceste detalii legale trebuie sa aveti in vedere si detaliile legate de interiorul locuintei respective. Deoarece elemente precum finisaje, datoarea cu utilitati, eventuale imbunatatiri pot creste sau scadea valoarea apartamentului. Asadar, in momentul in care pasiti intr-un apartament pe care ati dori sa il cumparati, trebuie sa aveti in vedere:

– impartirea apartamentului. Este indicat sa alegeti o impartire in functie de nevoile dumneavoastra. Astfel, daca sunteti burlac este posibil sa preferati o bucatarie inclusa in living sub forma de bar iar daca sunteti un fericit membru al unei familii, cu siguranta veti avea nevoie de un spatiu cat mai util.

– finisajele. Acestea sunt importante de remarcat pentru a nu fi intr-o permanenta reparatie din pricina fostului proprietar.

– forma peretilor. Acest aspect este de asemenea important pentru ca determina posibilitatea unei utilitari cat mai eficiente.

– apropierea de puncte de interes. Zona poate fi un factor decisiv in alegerea unui apartament. Asadar, trebuie sa aveti in vedere proximitatea fata de mijloace de transport in comun, scoli, spitale si magazine.

– orientarea apartamentului. De cele mai multe ori, este indicat sa cautati un apartament orientat catre rasarit pentru a avea un grad de luminozitate mai mare dimineata.

Toate aceste aspecte legate de apartamente Bacau, desi pot parea nesemnificative in comparatie cu factorul decisiv-pretul- va pot influenta starea de confort dintr-o locuinta. Asadar, pentru a nu regreta o decizie pripita, inarmati-va cu rabdare si nu ezitati sa apelati la o agentie imobiliara pentru sprijin si pentru evaluarea corecta a locuintelor.

Apartamente Bacau-Concluzii
A cumpara un apartament nu este o sarcina usoara dar tinand cont de contextul economic actual si de scaderea generalizata a preturilor precum si de multiplele posibilitati de plata, acest deziderat nu pare intangibil. Tot ce trebuie sa faceti este va antrenati atentia pentru a detecta eventualele nereguli de la studierea anuntului de vanzare pana la semnarea contractului de vanzare-cumparare. In acest sens, puteti apela la agentia noastra imobiliara pentru a va usura sarcinile si pentru a evita orice problema.

Indiferent daca preferati un apartament nou sau unul situat intr-un imobil mai vechi, oferta este bogata in ciuda instabilitatii generalizate a mediului de afaceri. Cel mai important este sa actionati la timpul potrivit pentru a nu rata vreo sansa. Astfel fie ca preferati programul “Prima casa”, credit la banca, rate la dezvoltator sau plata cash, o investitie la momentul actual poate fi benefica.

In concluzie, daca sunteti interesati de apartamente Bacau, primul pas este sa ne contactati!