Apartamentul cu 2 camere- preferatul chiriasilor

Publicat la 10.07.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Piata locala de inchirieri pe sectorul rezidential se remarca prin preferinta clientilor pentru apartamente cu 2 camere. Acestea au preturi apropiate cu cele ale garsonierelor si de multe ori, mai avantajoase decat cele pentru apartamentele cu 3 camere.

De asemenea, cheltuielile de intretinere sunt si ele reduse, in special in cazul unei familii care doreste sa locuiasca in chirie sau in situatia studentilor, care pot locui mult mai comod, impartind un spatiu locativ mai mare si rata lunara a chiriei, decat daca ar opta pentru o garsoniera sau pentru o camera de camin.

DSC08971

Preturile pentru apartamentele cu 2 camere oferite spre inchiriere variaza in functie de locatie, suprafata si de starea in care se afla locuinta. Astfel, un apartament cu 2 camere decomandate, cu o suprafata apropiata de cea a apartamentelor cu 3 camere, de aproximativ 60 mp, situat intr-o zona centrala, mobilat si utilat complet, are pretul de 225 Euro (vizualizati oferta), pe cand un apartament cu 2 camere decomandate, situat in zona Zimbru, de asemenea mobilat si utilat complet, are pretul de 180 Euro (vizualizati oferta).

Evident ca exista si oferte care variaza intre 130 si 150 de Euro, dar in aceasta situatie, chiriasul nu va beneficia de nivelul de confort oferit de apartamentele sus mentionate. In cazul unei rate lunare mai mici, viitorul locatar poate opta pentru un apartament cu 2 camere nedecomandate, semimobilat, situat intr-o zona buna, dar putin mai indepartata de centrul orasului (vizualizati oferta).

Atunci cand v-ati hotarat la un anumit apartament, noi va sfatuim sa incheiati un contract de inchiriere pentru a locui in cele mai bune conditii pe toata perioada inchirierii. Un contract stabilit intre chirias si proprietar asigura prin anumite clauze, buna cooperare dintre parti. Astfel, puncte importante precum primirea si predarea apartamentului, durata inchirierii, data achitarii chirieri, cheltuielile de intretinere, responsabilitatea reparatiilor in functie de cauza si gravitatea lor, precum si alte cerinte si nevoi ale partilor pot fi stabilite cu claritate si fara urma de echivoc prin contract.

De asemenea, inainte de a semna contractul, este bine ca viitorul chirias sa observe bine apartamentul si sa se asigura ca va locui in conditii decente si sa discute cu sinceritate cu proprietarul. In multe situatii, proprietarii s-au trezit cu un numar mai mare de persoane in apartament, ceea ce a determinat in mod evident neintelegeri si evacuarea locuintelor.

Inchirierea unei locuinte trebuie privita ca o colaborare, bazata pe respect, dar si pe un temei legal. Atat timp cat partile implicate isi exprima cu sinceritate nevoile si stabilesc linii clare a cooperarii lor, conflictele devin practic inexistente.