Cum sa ai o casa moderna fara cheltuieli majore

Publicat la 08.04.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

De cele mai multe ori ideea de a apela la un designer de interior este respinsa din start datorita presupuselor costuri ridicate. In realitate insa, obtinerea unui camin frumos nu necesita neaparat cheltuieli peste masura, iar alegerea mobilei si a accesoriilor potrivite pot multumi cele mai pretentioase gusturi cu un buget minim. In continuare va vom prezenta cateva tructuri pentru a va infrumuseta caminul fara investitii semnificative ci doar cu un strop de imaginatie.

Living - foto 3

1. Orientarea catre obiecte vintage. Acest tip de decor nu este potrivit pentru toata lumea, dar daca va plac obiectele mai vechi, imbinarea lor cu un design modern este de efect si ofera un aer unic locuintei. Aceste obiecte pot fi achizitionate de la targuri de antichitati, de la magazine specializate sau pot fi recuperate din casa bunicilor. Restaurarea lor nu este foarte costisitoare, iar daca sunteti creativi le puteti vopsi sau folosi in moduri neconventionale pentru o imagine inedita. Birourile sau fotoliile mai vechi sunt potrivite pentru living si confera un sentiment „de acasa”, linistitor si cald.

2. Alegerea unor culori naturale. Atunci cand vrei se decorezi cu bani putini, este bine sa eviti tendintele dintr-un anumit moment pentru ca acestea implica multe costuri. Cel mai indicat este sa alegi culori naturale, tonuri de crem si bej, deoarece acestea constituie baza ideala pentru accesorii in nuante contrastante. Lampile, draperiile, canapelele si fotoliile sau scaunele pot fi albastre sau rosii pentru un decor vesel, sau pot pastra aceasta nota naturala pentru un aer confortabil si relaxant. Acestea pot fi inlocuite cu usurinta si nu trebuie sa coste o avere.

3. Restaurarea mobilierului. Daca locuinta necesita renovare iar achizitionarea unei mobile noi reprezinta o investitie inaccesibila, restaurarea mobilierului vechi este o solutie demna de luat in seama. Un strat proaspat de vopsea si remedierea micilor defecte pot face minuni, iar livingul sau bucataria vor arata ca noi. Cu toate acestea, in cazul unei restaurari, este recomandata interventia unui specialist deoarece mobila trebuie dezasambalata, curata si slefuita in prealabil , iar daca nu ai experienta poti risca ca vopseaua sa nu se prinda si sa strici tu design-ul mobilei.

DSC00982

4. Decorarea peretilor liberi. Atunci cand ai un perete gol in camere sau pe hol, nici nu mai trebuie sa investesti in obiecte decorative pentru ca acesta este ideal pentru diverse fotografii inramate cu familia sau cu momente dragi tie sau chiar pentru afise. De asemenea, poti sa montezi rafturi pe care sa pui carti sau alte obiecte.

In momentul in care te decizi sa renovezi, cele mai mari economii le faci atunci cand alegi materialele, iar un designer de interior poate alege cea mai buna varianta pentru tine fara a depasi bugetul. De asemenea, acesta te poate indruma catre un look unic care sa nu presupuna cheltuieli mari. De exemplu, europaletii sunt reciclabili si pot fi folositi pentru mese, scaune sau paturi, iar pretul lor este mult mai scazut decat cel pentru mobila de serie.

Daca vrei ca locuinta ta sa se diferentieze de productia in masa si sa capete personalitate, nu te gandi la faptul ca ai nevoie de un buget foarte mare. Solutia este sa iti pui imaginatia la contributie, sa ceri cateva sfaturi avizate si sa fii cat mai original.