Un apartament cu 2 camere central sau un apartament cu 3 camere intr-un cartier?

Publicat la 21.05.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Gata, ne-am hotarat sa ne mutam! Dorim sa achizitionam un apartament! O decizie cat se poate de frumoasa, care ar trebui sa imbunatateasca starea de spirit a fiecaruia. Din pacate, de multe ori acest entuziasm se pierde pe drum din cauza numeroaselor oprelisti si dezamagiri, iar viitorul cumparator ramane deznadajduit dupa numeroase vizionari fara rezultat, birocratie si timp pierdut.

bloc-Adama-08.09.10

Atunci cand ne hotaram sa cumparam o noua locuinta, primul lucru care va usura intregul proces este stabilirea clara a unor criterii si a bugetului maxim de care dispunem. Asadar, dorim un apartament cu 3 camere intr-o zona centrala, dar daca de fapt bugetul ne permite un apartament cu 2 incaperi? Am fi la fel de multumiti cu un apartament cu 3 camere situat intr-un cartier mai indepartat? Am prefera o locuinta semidecomandata sau una nedecomandata in favoarea unei dispuneri decomandate? Asadar, principalele criterii dupa care trebuie sa ne ghidam cautarile sunt:

– bugetul maxim de care dispunem- acesta stabileste din start suprafata pe care o putem achizitiona, numarul de imbunatatiri, precum si anul de constructie a blocului. Apoi in functie de acesta, putem stabili cu usurinta:

– locatia dorita

– suprafata si numarul de camere

– compartimentarea apartamentului

– numarul de imbunatatiri

– anul de constructie a blocului

Multe persoane pe care le-am asistat de-a lungul timpului au refuzat sa ne spuna clar care este bugetul de care dispun, fiind interesate numai de numarul de camere si de localizarea apartamentului. Aceasta abordare insa, limiteaza foarte mult oferta si creeaza o imagine distorsionata asupra pietei actuale, deoarece criteriile de cautare nu sunt in concordanta cu realitatea imobiliara.

Prioritizarea este iarasi un factor esential atunci cand dorim sa cumparam o locuinta. Asadar, daca locatia primeaza in luarea unei decizii, atunci poate un apartament cu 2 camere situat central in locul unuia cu 3 camere este decizia cea mai buna. Daca suprafata este mai importanta, atunci achizitionarea unei locuinte spatioase si imbunatatitie, mai indepartata de centrul orasului poate conferi tot confortul necesar, fara un comprimis prea mare.

De asemenea, multe persoane se feresc de etajele superioare sau de parter atunci cand cauta un apartament. Trebuie avut in vedere insa, ca aceasta pozitionare poate fi compensata cu locatia, numarul de imbunatiri sau chiar cu anul de constructie a blocului si gradul de finisare. De aceea noi ne sfatuim clientii sa isi comunice in primul rand lor foarte clar ceea ce doresc inainte de a cauta oferta potrivita.