Apartamentele noi- Avantaje si dezavantaje

Publicat la 25.09.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Majoritatea celor care doresc sa cumpere un nou apartament, in special familiile tinere, discuta atat avantajele si dezavantajele unei locuinte noi, cat si pe cele ale uneia situate intre-un imobil mai vechi. In ultima perioada, numeroasele ansambluri rezidentiale noi, dar si scaderea preturilor situeaza locuintele noi pe aproape acelasi plan cu cele mai vechi si complica decizia de cumparare. Pentru a facilita procesul, noi va prezentam avantajele si dezavantajele achizitionarii unei locuinte noi, bazate pe experienta noastra imobiliara si pe cererea actuala.

Avantajele achizitionarii unei locuinte noi

DSC02121

Pret si modalitati de finantare. Criza economica a determinat dezvoltatorii sa fixeze preturi apropiate apartamentelor vechi pentru locuintele abia finalizate. Astfel, pentru un pret similar, cumparatorul poate alege un apartament finisat, in care nu va trebui sa mai faca nicio investitie. Pe langa pret, modalitatile de finantare sunt mai variate in cazul locuintelor noi. Astfel, persoana interesata poate alege sa achite rate la dezvoltator, sa opteze pentru credit bancar sau pentru programul „Prima Casa” sau sa achite un avans dezvoltatorului pentru rezervarea apartamentului. De asemenea, majoritatea vanzatorilor de apartamente noi ofera discounturi si au oferte speciale la achitarea sumei totale cash.

Calitate si personalizare. Avantajul major al unui apartament nou este dat de calitatea finisajelor interioare si de posibilitatea cumparatorului de a le alege. Spre deosebire de o locuinta veche, care trebuie, de regula renovata, un apartament nou nu necesita nicio investitie, ci ofera optiunea cumparatorului de a alege finisajele, culorile, sau chiar si compartimentarea imobilului. In plus, instalatiile electrice si sanitare nu ridica probleme, precum cele invechite, reducand astfel substantial riscul de indundatii, pene de curent si alte probleme atat de comune apartamentelor situate in blocurile comuniste.

Comunitate si siguranta. Ansamblurile rezidentiale noi sunt locuite in mare parte de familii tinere, cu copii, care formeaza o comunitate noua. Astfel, comunicare si cooperarea devin mult mai facile, iar convietuirea intr-un astfel de mediu, mult mai placuta. De asemenea, siguranta locatarilor nu prezinta niciun risc, deoarece blocurile noi beneficiaza in multe situatii de paza, spatii de joaca special amenajate si de supraveghere video. Chiar si in lipsa acestor servicii, usile noi ale scarilor de bloc sunt bine securizate, iar interfoanele mult mai putin predispuse sa se strice.

Investitie. Fiind constructii noi, blocurile construite recent vor suporta un grad de uzura mult mai mic fata de blocurile vechi. Astfel, achizitionarea unei locuinte intr-un astfel de imobil nu se va degrada in timp si va fi o investitie mult mai buna, in cazul nevoii de vanzare sau de inchiriere.

Dezavantajele achizitionarii unei locuinte noi 

Principalul dezavantaj al achizitionarii unui apartament intr-un ansamblu rezidential nou este dat de locatie. De regula, aceste imobile sunt construite in zone marginase ale orasului sau mai indepartate de zona centrala. Evident exista si exceptii, dar in aceasta situatie, dezvoltatorii stabilesc preturi mai ridicate date de avantajul pozitionarii.

Un alt inconvenient este dat de chletuielile de intretinere care pot fi mai ridicate. Serviciile puse la dispozitie precum paza, intetinerea spatiilor comune si a celor de joaca etc. pot creste costul cheltuielilor lunare.

Daca sunteti interesati de cumpararea unui apartament nou sau daca doriti sa aflati mai multe despre ansambluri rezidentiale noi din Bacau, va invitam sa vizualizati ofertele noastre sau sa ne contactati pentru mai multe detalii.