Avantajele Colaborarii cu o Agentie Imobiliara

Publicat la 22.01.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Am intampinat de-a lungul vremii prejudecati legate de apelarea la serviciile unei agentii imobiliare, rezultate cel mai probabil din lipsa cunostintelor despre serviciile specifice acestui domeniu.

Multe persoane percep comisionul afisat de agentia imobiliara drept un impediment si un cost in plus in incheierea tranzactiei. In realitate insa, situatia nu este deloc asa.

Atunci cand se pune problema achizitionarii unui apartament, investitia este semnificativa, uneori pe toate viata. De aceea, trebuie luata cea mai buna decizie in privinta locatiei, a spatiului, a dotarilor si chiar a anului de constructie. Cautarea pe cont propriu a apartamentelui sau a casei perfecte va pot secatui de timp, nervi si resurse financiare, doearece de multe ori, proprietarii formuleaza anunturile de vanzare in totala neconcordanta cu realitatea, lasandu-va dezamagiti si lipsiti de variante.

DSC03456

O agentie imobiliara cu experienta beneficiaza de un portofoliu masiv cu numeroase proprietati din toate zonele orasului, cu diverse suprafete, numar de imbunatatiri si evident preturi. Asadar, este mult mai simplu sa gasiti ceea ce va doriti atunci cand apelati la un consilier imobiliar. Acesta va poate prezenta obiectiv avantajele si dezavantajele unei proprietati  si va poate indruma catre locuinta care sa intruneasca toate sau majoritatea criteriilor dumneavoastra. Alegerea ofertelor corespunzatoare cererii clientilor reduce semnificativ timpul de cautare si reduce numarul propunerilor astfel incat sa aveti posbilitatea sa alegeti exact nivelul de confort, imbunatatirile si suprafata dorite. De asemenea, este mult mai simplu sa cumparati un imobil la etajul dorit cu ajutorul unui specialist.

De asemenea, consilierul imobiliar analizeaza pretul de la listarea proprietatii pana in prezent, in comparatie cu grila notarilor si a evolutiei preturilor in zona respetctiva. Asadar, puteti fi siguri ca pretul pe care il veti plati pentru proprietate va fi corect.

Alte impedimente pe care le intampina un cumparator neasistat de specialisti sunt birocratia si cautarea solutiilor financiare. Fie ca apelati la solutii bancare sau nebancare, agentul imobiliar va poate prezenta toate alternativele pentru a facilita tranzactia, dar si pentru a diminua efortului financiar pe termen lung. In privinta birocratiei, asistenta specializata cauta intotdeauna sa minimizeze costurile. Astfel, taxele notariale, costurile obtinerii extraselor de carte funciara de informare sau de vanzare precum si cheltuielile de solutionarea a unor sarcini precum uzufruct viager, ipoteca, mostenire sau promisiune de vanzare nu vor mai fi o corvoada sub indrumarea corecta.

Daca atunci cand cumparati de la un proprietari riscati sa prelungiti vanzarea sau chiar sa o alunati din cauza unor nereguli in documentatie, atunci cand apelati la o agentie imobiliara profesionista puteti fi siguri ca asemenea probleme nu vor exista sau vor fi rezolvate din timp.

Locuinta potrivita va modeleaza viitorul, atat dumneavoastra cat si intregii familii. Asadar, asigurati-va ca veti face alegerile cele mai bune in acest demers.