Casa Din Sticla si un Ferrari Rosu

Publicat la 13.03.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Ne-am propus ca in fiecare saptamana sa va prezentam cate o casa deosebita, care fie se bucura de un design aparte, fie spune o poveste speciala.

Casa de astazi inglobeaza ambele caracteristici, se numeste Casa Din Sticla „Ferris Bueller” si a functionat ca platou de filmare pentru comedia „Ferris Bueller’s Day Off” din anii ’80. Martora a numeroase scene amuzante, dedicate in special adolescentilor cu probleme existentiale tipice varstei, astazi casa a capatat un aer de muzeu, mai sobru si se remarca prin eleganta design-ului si a locatiei idilice.

camerons-house2-1294364735

 sursa imagine: www.autoblog.com

Casa de sticla este situata in zona Highland Park din Illinois si ofera o priveliste minunata asupra padurii. Este compusa din 2 corpuri din sticla si otel, are 4 dormitoare, 4 bai si un pavilion devenit celebru in urma scenei de referinta a filmului in care un Ferrari rosu pur si simplu zboara prin geamurile locuintei. A fost construita in 1953 si proiectata de 2 arhitecti recunoscuti ai secolului 20, James Spayer si David Haid, iar momentan este propusa pentru vanzare pentru suma de 1.65 milioane de dolari.

benrose15

sursa imagine: www.preservationnation.org

Desi nu a fost folosita cu scop rezidential, aceasta casa a fost mentinuta ca o bijuterie datorita imaginii sale unice. Arhitectura inovativa este impresionanta chiar si astazi, dupa mai bine de jumatate de secol, iar casuta este protejata de o ordonanta speciala prin care nu poate fi daramata.

Casa reprezinta o comoara arhiecturala si va fi vanduta, cel mai probabil unui pasionat sau unui fin cunoscator al detaliilor de design, dar chiar si asa, ea va ramane in istoria datorita scenelor memorabile din film. Puteti urmari mai jos scena care a consacrat proprietatea.