Casa transparenta si natura

Publicat la 21.03.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Astazi va prezentam un soi de casa sau mai bine zis, un grup de casute destinate locuirii temporare, ce au drept scop apropierea individului de natura si care se remarca prin design-ul neconventional, dar foarte prietenos in acelasi timp. Aceste spatii sunt in linii mari bule transparante ce pot fi instalate in cele mai diverse peisaje si care oferta conditii similare unei camere de hotel. Spre deosebire de cazarea dintr-un hotel insa, petrecerea unui weekend aici in mijlocul naturii este incomparabil mai fascinanta si inedita.

20121112151105_10593

sursa foto: www.kiroshant.blogspot.ro

Designerul francez Pierre Stephane Dumas a fost creatorul acestui nou concept, care se bucura daca nu de popularitate, cel putin de interes si curiozitate in Franta. Micutele amplasamente sunt localizate in zone cu privelisti deosebite si sunt dotate cu pat matrimonial, noptiere, lampi, mese si scaune, toate cu un design diferit pentru a multumi cele mai variate gusturi. Pretul unei nopti de cazare in locuinta transparenta sau semitransparenta pentru cei mai pudici, nu este cu mult mai mare fata de cel practicat de hotelurile de 3 sau 4 stele din Franta, iar daca tinem cont ca acestea sunt dotate cu electricitate, apa curenta si caldura in sezonul rece, experienta oferita de o noapte petrecuta in natura este net superioara celei dintr-o camera obisnuita de hotel.

attrap-reves-bubble-hotel

sursa foto: www.gizmag.com

Faptul ca sunt amplasate in mijlocul padurii nu diminueaza din confortul oferit. Toate aceste „casute” sunt montate pe o platforma, au sistem de aerisire si se afla la distanta mica de un centru ce pune la dispozitie servicii precum mesele zilnice, jacuzzi, telescop si multe altele menite sa creeze o experienta de neuitat. Asadar, eventuale pericole sau vizite ale animalelor salbatice sunt cat se poate de neverosimile.

Bubble-Tent-Hotel-France-1

sursa foto: www.dornob.com

Aceste casute speciale sunt amplasate in zone pure, unde natura se desfasoara in adevarata ei splendoare, iar faptul ca micutele spatii sunt confortabile si oferta totodata posibilitatea de a privi nestingherit peisajul in orice moment, le acorda un punct in plus pentru creativitate dar si pentru oportunitatea de a experimenta ceva diferit, oferita individului suprasaturat de jungla urbana.