Ce presupune un contract de vizionare?

Publicat la 31.07.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Am remarcat ca multi clienti care doresc sa vada o proprietate prin intermediul agentiei devin suspiciosi inainte de semnarea contractului de vizionare. Aceasta reticenta este cauzata, nu fara temei, de numeroasele escrocherii care au loc pe piata imobiliara si de multiplele cazuri de inselaciuni la stabilirea procentajului exact al comisionului.

Prin semnarea unui contract de vizionare insa, se urmareste tocmai eliminarea acestor riscuri si desfasurarea in conditii amiabile a intregului proces de vanzare. Acest act nu obliga potentialii cumparatori la cumpararea imobilului respectiv, ci doar traseaza cateva conditii clare, menite sa protejeze atat agentia imobiliara, cat si cumparatorul.

DSC05392

Contractul de vizonare confera siguranta agentiei ca imobilul nu este vazut de un necunoscut, dar si certitudinea serviciilor profesioniste garantate de agentie celui interesat . Astfel datele persoanei interesate, precum si adresa si tipul proprietatii, numele agentului si data si ora vizionarii nu lasa nicio urma de echivoc.

Semnarea unui astfel de contract clarifica de asemenea si comisionul. Prin aceasta metoda, potentiale discutii asupra valorii exacte a acesuia sunt eliminate din start, iar agentia se asigura ca va incasa comisionul in cazul in care cel interesat se va hotara sa achizioneze proprietatea.

Un contract de vizionare asigura viitorul cumparator de serviciile de intermediere oferite, dar si agentia de intentia serioasa a celui interesat. Presupune practic termenii unei colaborari, iar daca aceasta va avea sau nu loc, depinde de preferinta viitorului cumparator.