Cele mai frumoase 5 destinatii necunoscute din Romania

Publicat la 21.08.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Astazi ne-am hotarat sa abordam un subiect frumos, de vacanta. Stim ca pentru multi dintre voi concediul a luat sfarsit, dar acesta nu este un motiv pentru a nu include cateva locuri uimitoare si foarte putin cunoscute in topul obiectivelor viitoare. Romania ofera peisaje si vestigii nemaivazute, care sunt insa prea putin mediatizate si care trebuie reabilitate si descoperite, macar prin impartasirea in mediul online.

1. Tunelul Dragostei dintre Caras- Severin si Otelul Rosu. 

Acest loc a fost prezentat pe multe site-uri in ultima vreme ca fiind in Ucraina. Intr-adevar, un loc asemanator exista si in tara vecina, care nu este insa acelasi cu cel romanesc. Acesta se intinde intre localitatile Obreja si Glimboca, pe ruta Caransebes- Boutar, la 10 km de Caransebes. Locul este cu adevarat unic si ofera o priveliste perfecta pentru cei indragostiti. Fotograful Florin Avramescu a obtinut cateva cadre superbe in aceasta locatie tocmai pentru a demonstra existenta tunelului pe teritoriul romanesc.

tunel

2. Momarlanii din Petrosani

Momarlanii reprezinta una dintre cele mai vechi comunitati traditionale din Romania. In ciuda dezvoltarii intense miniere din Petrosani, acestia si-au pastrat identitatea stramoseasca, fiind poate, cea mai apropiata comunitate de vechii daci. Portul popular, viziunea asupra vietii si a mortii si ritualurile pagane le ofera o aura aparte, care merita descoperita si aprofundata, mai ales ca membrii acestei comunitati se remarca prin ospitalitate.

momarlani_1

3. Focul Viu din Valea Milcovului

Foarte putine persoana stiu ca in Romania se poate vedea un fenomen atat de rar si de spectaculos. In Valea Milcovului, in satul Andreiasul de Jos, flacarile ies din pamant datorita emanatiilor de gaze, oferind o imagine rupta parca dintr-o poveste fanatastica.

Locul este cu adeverat mistic, in special pe timp de noapte cand flacarile parca danseaza armonios. Focul Viu din rezervatia naturala cu acelasi nume este unic in Europa si nu trebuie ratat de niciun iubitor de natura si de frumos.

focul_1

4. Padurea Letea

Padurea Letea din judetul Tulcea este cea mai nordica padure subtropicala din Europa, precum si cea mai veche rezervatie naturala din Romania. Fauna intinsa pe 3000 de hectare este compusa din tei, plopi, stejari, frasini si zeci de specii atipice tarii noastre precum orhidee, si pasari ca soimuletul de seara, prigoria, pupaza sau vulturul codalb. Poate cea mai spectaculoasa trasatura a padurii insa este data de existenta cailor salbatici. Un numar de aproximativ 2500 de cai salbatici traiesc complet liberi in Padurea Letea si ofera un spectacol cu adevarat de vis.

delta-dunarii-padurea-letea-09_-_Copy

5. Cascada Bigar

Cascada Bigar se situeaza la 12 km de localitatea Bozovici si face parte din Parcul National Cheile Nerei. Minunata cadere de apa de 200 de metri inaltime este considerata printre cele mai frumoase din lume si este vizitata de mii de turisti romani si straini in fiecare an, in ciuda lipsei de mediatizare.

Cascada se afla exact pe paralela 45 si se varsa in raul Minis.

Chiar daca sunteti la birou si nu va permiteti sa va ganditi la vacanta prea curand, speram ca v-am facut ziua mai buna si planuri de concediu mai frumoase. Iar pentru cei care inca asteapta bine meritata vacanta, speram sa le fi expus cateva variante inedite.

cascada_2

Sursa imagini: http://blog.hotelulmeu.com/