Cochilia primitoare din Mexic

Publicat la 04.04.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Astazi calatorim pana in Mexic, unde am descoperit o casa cum nu am mai vazut. Casuta este construita in forma de cochilie de melc si este zugravita in cele mai optimiste culori. A fost proiectata de catre Senosiain Arquitectos, specialisti in arhitectura organica, pentru un cuplu, care a refuzat cu vehementa sa locuiasca intr-o locuinta ca toate celelalte.

nautilus1_front

Sursa imagine: www.dvice.com

Casa a fost construita printr-o tehnica inovativa prin fixarea unei baze de plasa intarita de otel si acoperita cu beton. Astfel, locuinta a devenit rezistenta la cutremure si nu are nevoie de mentenanta si reparatii.

nautilus-house-3

Sursa imagine: www.designshoot.com

Interiorul cochiliei nu are nimic in comun cu o casa obisnuita. Aflandu-te inauntru, ai senzatia ca faci parte dintr-o poveste si astepti sa-ti iasa in cale tot felul de personaje fabuloase dintr-o clipa in alta. Curburile peretilor, scarile in forma de spirala si plantele naturale iti dau impresia ca te afli in interiorul unui melc care a reusit cumva sa inghita intreg continutul gradinii tale. Si ca si cum aceasta atmosfera nu ar fi indeajuns pentru a te simti bine, casa este pozitionata astfel incat locatarii sa se bucure de cea mai frumoasa priveliste catre muntii din zona.

nautilus-house-4

Sursa imagine: www.designshoot.com

Noi ne bucuram pentru cuplul din Mexic care a reusit sa isi minuneze vecinii si sa locuiasca asa cum a vrut si unde a vrut. Voi ce parere aveti? Vom vedea asa ceva vreodata si la noi?