Cum sa amenajezi un apartament mic

Publicat la 19.06.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

apartamente bacau

Majoritatea apartamentelor din blocurile gri ale epocii de aur nu sunt recunoscute pentru spatiul generos si confort. In aceasta situatie, amenajarea potrivita este foarte importanta pentru depasirea acestui complex precum si pentru sporirea valorii locuintei.

In continuare va vom prezenta cateva solutii de amenajare care maresc vizual spatiul si creeaza impresia de deschidere:

– Dulapurile construite direct in perete salveaza foarte mult spatiu, fiind de asemenea foarte practice. In loc sa optati pentru un dulap masiv din lemn sau pentru un dressing care poate ocupa jumatate din suprafata camerei, orientati-va spre cateva nise in perete care sunt placute din punct de vedere estetic dar si incapatoare.

– O alegere tot mai populara printre proprietarii de apartamente micute este data de usile culisante. Astfel usile de la baie, living sau camara pot fi inlocuite cu acest tip de usi, care nu mai reduc din suprafata holurilor stramte sau din cea a camerelor.

– Desi de multe ori tentatia este mare, optarea pentru o mobila masiva pentru living nu este cea mai buna idee, in ciuda aspectului frumos al acesteia. In cazul unui spatiu redus, multifunctionalitatea este solutia ideala. Astfel, un pat extensibil, dulapuri bine compartimentate si spatii de depozitare ascunse elimina strestul dat de un spatiu neincapator.

– Bucatariile mici sunt de asemenea foarte comune in cazul apartamentelor cu 2 camere. In cazul acestora o masa si un set de scaune rabatabile pot salva situatia. Amenajarea de tip open space este iarasi o optiune eficienta deoarece ofera mai multa deschidere, care poate fi potentata de o mobila lucioasa sau de usi din sticla pentru luminozitate sporita.

– In cazul peretilor, cel mai indicat este ca acestia sa fie zugraviti in alb sau in culori deschise. Tapetul multicolor si haosul cromatic aglomereaza spatiul si obosesc vederea. Contrastul insa este binevenit, deoarece un perete zugravit intr-o culoare diferita fata de restul incaperii genereaza profunzime.

– Lumima este de asemenea foarte importanta in cazul unui apartament mic. Cu cat incaperile sunt mai intunecata cu atat spatiul va parea mai redus. Astfel instalarea mai multor surse de iluminat, precum si permiterea patrunderii luminii naturale maresc semnificativ spatiul si creeaza o atmosfera placuta si deschisa.

– Un ultim punct esential in organizarea unui spatiu restrans este mentinerea unui echilibru. Fiecare obiect trebuie sa aiba locul lui, iar atasamentul emotional fata de  obiecte vechi poate incarca inutil spatiul. De accea, este indicat ca spatiul sa beneficieze de ordine si curatenie si sa fie organizat cu rigurozitate.