Cum sa inchiriezi apartamentul? Mobilat sau nemobilat?

Publicat la 04.09.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Inainte de a oferi spre inchiriere un apartament, multi proprietari se intreaba care ar fi varianta mai avantajoasa- mobilat sau nemobilat?

Apartamentele nemobilate se inchiriaza mai ieftin, dar acest lucru nu atrage neaparat mai multe persoane interesate, deoarece majoritatea celor care cauta sa inchirieze un apartament, se orienteaza catre locuinte amenajate, care sa dispuna de toate dotarile si de o mobila moderna. Asadar, in situatia in care in apartament exista o mobila veche si ponosita, sansele de inchiriere scad si pot fi reabilitate doar daca locuinta este situata intr-o zona centrala.

DSC058231

Avantajul inchirierii unui apartament nemobilat este ca acesta va fi ocupat o mai mare perioada de timp. Chiriasii care isi mobileaza locuinta inchiriata fac un efort pe care nu doresc sa il repete prea des si inchiriaza de regula, pe termen lung. De asemenea, proprietarul nu trebuie sa isi faca probleme cu privire la starea apartamentului si la posibile daune aduse mobilei. Din pacate, chiriasii dispusi sa mobileze un intreg apartament nu sunt foarte numerosi, iar un astfel de apartament risca sa ramana o perioada indelungata pe piata. Chiar si asa, daca mobila din apartament nu se afla in stare buna, este mai indicat ca proprietarul sa inchirieze locuinta nemobilata sau semimobilata la un pret mai scazut, intrucat asteptarile potentialilor chiriasi sunt din ce in ce mai mari.

In cazul unui apartament mobilat modern, proprietarul poate inchiria rapid locuinta. De aceea, de multe ori, atunci cand va hotarati sa amenajati o locuinta pentru inchiriere, este util sa o imbunatatiti si sa oferiti un anumit nivel de confort pentru a putea beneficia de persoana interesate. De asemenea, o locuinta mobilata si utilata complet poate fi reinchiriata imediat, in urma plecarii fostilor locatari.

Este foarte important ca atunci cand oferim spre inchiriere un apartament sa promovam oferta cu imagini si cu o descriere reale. Asadar, asigurati-va ca beneficiati de asistenta specializata atunci cand va hotarati sa oferiti spre inchiriere o locuinta si sa o pastrati in stare buna pentru viitoarele vizionari.

Fie ca doriti sa inchiriati un apartament mobilat si utilat complet sau unul nemobilat, pe care sa il amenajati dupa gust, noi va punem la dispozitie numeroase oferte de inchiriere pe site-ul nostru, pe care le puteti vedea aici.