Cum sa mentii o temperatura placuta in casa pe timp de vara

Publicat la 28.06.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Desi in ultima perioada vremea nu prea ne-a incantat cu temperaturi de vara, noi ramanen optimisti si asteptam soarele.

DSC06473

Lunile iulie si august sunt de obicei caracterizate de canicula, iar uneori locuitul in apartament poate deveni un adevarat chin din cauza aerului irespirabil. Cu toate acestea, situatia nu trebuie sa fie disperata pentru ca exista solutii durabile si mult mai eficiente decat prosoapele ude sau folia de aluminiu din geam.

Rulourile exterioare din pvc sau aluminiu sunt o varianta din ce in ce mai preferata pe timp de vara datorita proprietatilor termoizolatoare si a costurilor mai scazute in comparatie cu un aparat de aer conditionat. Mai mult, acestea sunt o solutie mai sanatoasa, care pot scadea temperatura din locuinta cu pana la 5 grade Celsius fara a pune sanatatea in pericol, indiferent de tipul de geam.

Datorita efectului de sera, zilele toride de vara in apartament creeaza discomfort fizic dar si psihic. Rulourile termoizolatoare filtreaza razele UV si limiteaza considerabil efectul de sera, izoland totodata incaperile fonic.

Un alt avantaj al rulourilor in cazul caselor nelocuite multa vreme sau al apartamentelor situate la parter este ca descurajeaza tentativele de spargere si de furt, actionand ca o bariera protectoare.

Preturile pentru aceste rulouri variaza in functie de material, accesorii, culoare, dar si de dimensiunea geamurilor. In raport cu bugetul disponibil, acestea pot fi montate la toate camerele sau numai la acelea la care soarele este o prezenta constanta.

Asadar, daca v-ati saturat de caldura insuportabila din apartament, montarea rulourilor termoizolatoare reprezinta o solutie la indemana.