Dezghet pe piata imobiliara

Publicat la 18.06.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

De la debutul crizei economice in 2008, preturile pentru bunurile imobiliare au scazut dramatic atat in Romania, cat si in restul Europei. Chiar daca aceasta scadere marcheaza un oarecare dezechilibru, in comparatie cu perioade de boom imobiliar, se pare ca romanii au devenit mai dornici sa investeasca de la inceputul anului 2014. Astfel, numarul de contracte de vanzare-cumparare incheiate pe piata imobiliara din Romania la inceputul anului au fost cu 8% mai multe fata de aceeasi perioada din 2013, si chiar cu 23% mai mult fata de 2012, conform Agentiei Nationale de Cadastru.

20140324_134210

Programul „Prima Casa” este un pion important in aceasta perioada de dezghet a tranzactiilor imobiliare, datorita conditiilor mai relaxate de creditare. Cei interesati opteaza cel mai mult pentru apartamente cu 2 si 3 camere, in mare parte situate in blocuri mai vechi, manifestand insa, si un interes crescut pentru locuintele situate in ansambluri rezidentiale noi. Fondul de Garantare primeste aproximativ 140 de dosare cu cereri „Prima Casa” in fiecare zi, ceea ce indica spre un viitor mult mai stabil pentru piata imobiliara.

In ultima perioada, clientii nostri au fost interesati de apartamente cu 2 si 3 camere incadrate intre sumele de 25.000 si 40 000 Euro pentru un apartament cu 2 camere si 35.000 Euro si 50.000 Euro pentru un apartament cu 3 camere. Aceste variatii sunt determinate de compartimentarea apartamentelor, numarul imbunatatirilor, etajul, locatie si anul de constructie a blocului. Piata rezidentiala de case si terenuri inca stagneaza in comparatie cu anii precedenti, fiind insa usor impulsionata de antreprenori si afaceri aflate in extindere la nivel national. De acelasi interes beneficiaza si spatiile comerciale, care au inceput sa fie din ce in ce mai cautate de companiile care isi deschid noii sedii in orasul Bacau.

Daca va hotarati sa cumparati o noua locuinta, nu va lasati pacaliti de un pret mic, deoarece aceasta poate ascunde numeroase nereguli. Multi proprietari profita de scaderea preturilor si incearca sa vanda proprietati cu mari neajunsuri la preturi in concordanta cu cele de pe piata. De asemenea, autenticitatea documentelor si istoricul locuintei sunt obligatoriu de verificat de la bun inceput atunci cand dorim sa achizitionam un nou apartament sau o casa.

Fie ca doriti sa cumparati prin credit bancar sau cu banii cash, noi va sprijinim in acest demers si va punem la dispozitie numeroase oferte si consiliere specializata pentru a evita orice problema de natura legala. Puteti vizualiza ofertele noastre de vanzari apartamente aici si ne puteti contacta in orice problema.