Importanta accentelor de culoare in amenajare

Publicat la 06.08.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

De multe ori, o amenajare costisitoare nu este neaparat necesara pentru amenajarea unui apartament, deoarece putina inspiratie si un strop de indrazneala pot schimba semnificativ incaperile.

DSC_0129

Culorile sunt foarte importante atunci cand amenajam pentru ca reusesc sa surprinda personalitatea noastra si sa puna in valoare spatiul precum si mobilierul.

Este recomandat ca spatiul sa nu fie incarcat cu diverse tonuri constrastante, ci sa fie lasat sa respire din punct de vedere cromatic. Asadar, pentru o incapere micuta mai ales, este indicat sa se aleaga o culoarea dominanta deschisa, care sa fie accentuata de palcuri de tonuri intense. Acestea pot fi alese pentru mobila, obiectele de decor sau carpete si pot fi aranjate astfel incat sa creeze unitate in camera.

In cazul unei amenajari, coerenta si compatibilitatea tonurilor este esentiala atat pentru un efect atragator cat si pentru confortul vizual si psihic. O incapere in care troneaza haosul cromatic influenteaza negativ starea de spirit si nu reuseste sa fie primitoare pentru musafiri, pe cand o camera in care un ton odihnitor si luminos accentuat de cateva tonuri electrice este pe cat de moderna pe atat de placuta.

Alegerea culorii albe sau a diverselor tonuri de crem este solutia ideala pentru orice incapere, deoarece permite imbinarea cu diverse nuante si nici nu necesita o investitie prea mare. Pentru a reduce din cheltuieli de exemplu, puteti alege cateva carpete colorate, obiecte decorative pentru rafturi sau chiar perne si cuverturi in nuante vesele.

Un spatiu colorat nu este potrivit numai pentru living si dormitor, ci si pentru bucatarie si baie. De exemplu, optarea pentru o gresie si o faianta in tonuri diferite si contrastante este solutia ideala pentru animarea spatiului. Astfel,  micul dejun intr-o bucatarie „vesela” va fi mult mai bun, iar baia intr-un spatiu creativ, mult mai relaxanta.

O regula importanta in amenajare este simplitatea. Chiar daca gusturile noastre ar inclina spre abundenta, este mai bine ca acestea sa fie directionata catre detalii si nu catre privelistea de ansamblu. Detaliile alese cu grija si imbinate cu bun gust pot crea impresia de deschidere si pot moderniza spatiul fara imvestitii majore si nejustificate.

In final, specificul fiecarei amenajari tine cont de personalitatea si gusturile fiecaruia. Cu toate acestea, considerarea catorva reguli nescrise imbinate armonios cu propriile idei pot avea un efect pozitiv si o atmosfera palcuta in locuinta, fara prea mari batai de cap.