Inchirierea unui Apartament

Publicat la 03.08.2016 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

                                                    Inchirierea unui Apartament

 

Decizia de inchiriere apartament Bacau reprezinta de multe ori calea de iesire dintr-un impas pentru multe persoane care au nevoie de o locuinta. De cealalta parte, cine are in posesie un apartament in care nu locuieste nimeni, se bucura de oportunitatea de a-si suplimenta veniturile. Prin urmare, avantajele inchirierii sunt evidente pentru ambele categorii. Cum mereu exista si reversul medaliei, proprietarii de imobile  se pot confrunta cu situatii nefericite, probleme de natura diversa din partea chiriasilor. La fel se poate afirma si in cazul contrar, al beneficiarilor demersului de inchiriere in vederea ocuparii apartamentului.

 

Inchiriere apartament Bacau-situatii delicate

Persoanele care stau, sau au locuit la un moment dat in chirie, s-au confruntat macar o data cu neplaceri sau situatii conflictuale, printre care:

Ridicarea sumei lunare ceruta de posesorul apartamentului pentru chirie dupa primele luni de la intelegerea intre parti, mai ales in cazul in care nu s-a incheiat un contract de inchiriere. Chiar si in cazul in care s-a realizat un astfel de document, unele clauze pot fi in favoarea proprietarului. Prin urmare, acesta poate sustine ca a majorat pretul de inchiriere datorita unor motive plauzibile.

Proprietarul se razgandeste fara a da vreun semn anticipat in acest sens si comunica chiriasilor faptul ca trebuie sa paraseasca imobilul cat se poate de repede, eventual chiar intr-o zi sau doua.

Plangeri nefondate din partea proprietarului cu privire la unele pagube. Mobila zgariata sau dezmembrata, usi stricate, defectiuni la instalatia sanitara, tot felul de urme si pete existente pe pereti.

In unele cazuri de inchiriere apartament Bacau pot exista si alte probleme pentru un posibil ocupant al locuintei, pe langa cele care consta in neintelegerile cu proprietarul. O parte dintre aceste incoveniente ar putea fi si:

Costurile la intretinere pot fi mai mari pentru respectivul imobil din mai multe motive. De exemplu, factura la gaz poate fi si dubla in cazul in care ceilalti locatari din bloc aprind aragazul aproape toata ziua, in vederea incalzirii apartamentului, improvizand astfel o sursa de energie termica si renuntand la caldura din calorifere. De asemenea, se pot efectua plati mai insemnate la factura pentru energie termica din cauza pierderilor mari de caldura care survin ca urmare a unei izolatii proaste a zidurilor blocului.

Pentru cei care au optat pentru inchiriere apartament Bacau distribuit la ultimul nivel al blocului respectiv, cum ar fi etajul patru sau zece, dupa caz, pot aparea probleme legate de acoperis, mai exact modul in care a fost executat acesta. De aici rezulta ca oamenii pot constata cu stupoare ca le picura stropi de ploaie in casa.

Importanta semnarii unui contract de inchiriere poate fi peceputa mult mai facil imaginandu-se urmatoarea scena:  Doi tineri isi vind casa si intentioneaza se achizitioneze o noua propietate pentru a se muta in ea. Insa, lucrurile decurg intr-un ritm lent, in defavoarea  lor. In aceste conditii, ei se hotarasc sa opteze pentru solutia de inchiriere apartament Bacau.

Dupa o saptamana de cautari si tatonari  au gasit un apartament dragut pentru a-l inchiria. Proprietarul a fost foarte amabil pana in momentul in care s-a adus in discutie semnarea unui contract. Atunci el a inceput sa ezite, spunand ca mai bine ar fi sa incheie doar o intelegere verbala. Cei doi au acceptat aceasta varianta, gandindu-se ca oricum nu va trece mult timp pana vor cumpara o locuinta si se vor muta in ea.

Dupa sase luni, cuplul respectiv statea tot in chirie, ei fiind disperati ca nu gasesc un apartament potrivit de cumparat, mai ales ca banii pentru asigurarea lunara a caminului se iroseau pe zi ce trecea.  De parca nu aveau destule probleme, si proprietarul apartamentului le-a cerut sa evacueze locuinta in doua zile. Auzind asemenea aberatie, l-au intrebat care sunt motivele pentru aceasta decizie radicala si neasteptata. Proprietarul lipsit de obligatia unei explicatii si de un contract redactat oficial, nu a acceptat nicio intelegere.

Astfel, cuplul s-a trezit intr-o ipostaza in care cu siguranta nimeni si-ar fi dorit sa le ia locul. Disperati, stresati peste masura n-au avut de ales si au eliberat locuinta cat au putut de repede, tinand cont de faptul ca au trebuit sa stranga toate lucrurile si mobilierul din casa, deoarece oferta de inchiriere nu presupunea si mobila inclusa. Timpul de eliberare a locuintei inchiriate ar fi putut fi prelungit considerabil, in cazul in care se efectua o tranzactie imobiliara de inchiriere, sau altfel spus, un act specific acestui demers. Conform contractului de inchiriere exista o perioada legala in care chiriasul are la dispozitie timp suficient pentru a se muta si eventual a se reorienta catre alt imobil.

Pentru evitarea neplacerilor prezentate in randurile de mai sus ar fi bine ca fiecare demers de inchiriere apartament Bacau sa se bazeze si realizeze in urma semnarii actelor prevazute de lege in asemenea actiuni imobiliare. De aceea apelarea la consiliere profesionista va poate fi de mare ajutor. Pentru mai multe detalii ne puteti gasi pe pagina web sau ne puteti completa formularul de contact.

 

Inchiriere Apartament Bacau-Importanta contractului

 

Contractele de inchiriere apartament Bacau pot fi de mai multe feluri, in functie de necesitati si circumstante. O variabila importanta este cea legata de perioada pentru care se accepta inchirierea locuintei. Astfel, contractele pot fi cu termen fix sau cu durata nedefinita. De asemenea, cele cu termen fix pot avea clauze care sa precizeze posibilitatea de prelungire.

    Lucruri importante de stiut sunt:

Fiecare contract este prevazut cu o rubrica de conditii speciale. Acestea trebuie citite cu atentie si intelese pana la cel mai mic amanunt, pentru a nu exista mai tarziu neintelegeri de tot felul intre cele doua parti semnatare.

Legea prevede faptul ca persoanele care locuiesc in chirie trebuie sa beneficieze de conditii de cazare care sa se ridice la anumite standarde minime. Bineinteles, trebuie ca locuinta sa fie prevazuta cu utilitati, sa corespunda in ceea ce priveste normele igienico-sanitare. Spre exemplu, trebuie sa fie evitata producerea igrasiei in camere sau la baie.

De asemenea, proprietarul apartamentului nu are dreptul sa intre in interiorul lui atunci cand persoanele cu calitatea de chiriasi nu se afla acolo. Indiferent de motivele pentru care acesta doreste sa faca o vizita. Exceptie fac doar cazurile de extrema urgenta, cand este vorba de un pericol care trebuie inlaturat.

Normal, in majoritatea cazurilor fiecare persoana care ofera spre inchiriere un imobil, are si o cheie de rezerva, in afara celei pe care o da chiriasilor. Insa, nu trebuie sa se faca abuz de acest privilegiu. Cum ar fi ca fiecare proprietar al unei locuinte sa poata umbla in nestire printre lucrurile si obiectele detinute de actualii locatari? Tocmai de aceea chiriasii trebuie sa aiba din partea legii o forma de protectie, de prevenire a unui posibil furt.

De altfel, persoanele care stau in chirie se pot afla in situatia de a trebui sa contacteze in cel mai scurt timp posibil proprietarul pentru rezolvarea a unor probleme diverse. In acest sens, proprietarul se angajeaza sa fie la dispozitia chiriasilor oricand este necesar acest lucru, insa tinand cont de regulile de bun simt legate de intervalul orar si circumstantele atenuante. Legat de orele nepotrivite, este mai mult decat evident ca este impropriu ca cineva sa sune proprietarul in miezul noptii sau la cinci dimineata. De asemenea, solicitarea unei intrevederi in momente deosebite precum sarbatori sau alte evenimente personale importante, trebuie sa se excluda

Referitor la inchiriere apartament Bacau, sunt comune si ipostazele in care persoanele care locuiesc intr-un apartament cu chirie se confrunta cu tot felul de defectiuni iar exemplele in acest sens sunt numeroase: stricarea bateriei de la instalatia sanitara, spargerea unei conducte, infundarea canalizarii, scurt circuit la instalatia electrica. Aceste incidente necesita remediere in doi timpi, deoarece nu suporta amanare aproape deloc. Cine ar putea sa stea cu instalatia de la baie stricata? Sau fara lumina? Si daca prizele se strica, cum se mai realizeaza alimentarea la curent a tuturor aparatelor electronice si electrocasnice?

Prin urmare, o parte dintre interventiile care se executa pentru repararea problemelor aparute in locuinta trebuie suportate de catre proprietar, prin returnarea sumei de bani cheltuita in aceasta privinta. Totusi, nu orice reparatie va fi decontata, ci doar acelea care sunt responsabilitatea proprietarului. Daca un lucru se stica si devine nefunctional din vina celor care detin titlul de locatari, evident ca nimeni altcineva nu va suporta costurile pagubei.

Referitor la persoanele care pot intra in apartament, chiriasul are posibilitatea de a primi pe oricine in vizita, chiar si pentru o perioada mai lunga, de exemplu, cateva zile. Nimeni nu poate interzice gazduirea pe termen scurt de catre chiriasi a unor rude, prieteni sau cunostinte. Exista si cazuri in care una dintre clauzele contractului de inchiriere prevede interzicerea ramanerii peste noapte a oricarei persoane in afara de cele de care s-a luat cunostinta. Pe de alta parte, indiferent de situatie, orice individ care intentioneaza sa isi mute resedinta in imobilul respectiv alaturi de cei care locuiesc deja acolo trebuie sa instiinteze posesorul proprietatii..

 

Inchiriere Apartament Bacau-rolul chiriasului si al proprietarului

Atat pentru proprietari, cat si pentru cei care opteaza pentru inchiriere apartament Bacau evenimentele nefericite la care sunt expusi pot fi in numar mare. Desigur, intotdeauna se vor gasi si norocosi care nu au intampinat niciun obstacol in mentinerea unei relatii civilizate, de colaborare si parteneriat, asa cum ar trebuie sa fie in aceste cazuri. Pentru restul, cei nescutiti de evenimente conflictuale si tensionate, exista reglementarile legale la care pot face apel in caz de nevoie. In rest, se recomanda adoptarea unei atitudini precaute asupra tuturor aspectelor, in care sa domine simtul ratiunii. Din ambele parti trebuie sa existe respect, fara a se uita nicio clipa ca in viata rolurile se pot oricand inversa.

Sfaturile de mai sus nu sunt menite sa va descurajeze ba dimpotriva, au rolul de a expune cat mai bine situatia reala pentru ca dumneavoastra sa va simtiti bine intr-un apartament inchiriat. Asadar, daca optati pentru varianta inchiriere apartament Bacau sa fiti pregatiti pentru orice tip de proprietari.