Parterul si ultimul etaj- intre mit si adevar

Publicat la 11.02.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Atunci cand se pune problema achizitionarii unui apartament, un fapt binecunoscut este cel legat de perceptia generala asupra locuintelor situate la parter sau la ultimul etaj. De cele mai multe ori, acestea nu sunt considerate variante avantajoase iar viitorii cumparatori privesc cu reticenta cumpararea unui astfel de apartament.

In epoca comunista, preferinta se manifesta catre apartamentele situate la etaje intermediare precum 1 si 2 sau cel mult 6 in cazul blocurilor turn deoarece acestea erau ferite de inundatii, igrasie sau  infiltratii iar aceasta idee s-a mentinut pana astazi, cu toate ca situatia nu mai prezinta aceleasi coordonate.

apartament 2 camere de vanzare bacau

In ultima perioada, foarte multe imobile au beneficiat de lucrari de izolatie termica, care au imbunatatit considerabil conditiile din apartamente, eliminand multe din problemele traditionale specifice locuitului la bloc din epoca de aur. De asemenea, locuintele de la ultimul etaj au fost imbunatatite termic iar majoritatea teraselor au fost refacute astfel incat temperaturile foarte ridicate pe timpul verii nu mai constituie o problema. Desi aceste apartamente prezinta numeroase imbunatatiri, temeri in privinta lor inca exista mai ales atunci cand potentialele avantaje nu sunt cunoscute.

Poate avantajul cel mai important al apartamentelor situate la parter sau la ultimul etaj este pretul. Aceste locuinte au preturi considerabil mai scazute fata de apartamentele situate la etajele intermediare. Astfel, se poate alege un apartament cu 3 camere situat la parter sau la etajul 4 de exemplu, in favoarea unuia cu 2 camere situat la un etaj intermediar ori se poate opta pentru un cartier mai linistit atunci cand se considera un asemenea apartament.

In cazul apartamentelor situate in complexuri rezidentiale, locuintele de la ultimul etaj sunt considerate penthouse si au preturi ridicate, pe cand cele de la parter sunt preferate pentru spatii comerciale. De asemenea, spatiile de la parter din blocurile mai vechi sunt potrivite activitatilor comerciale sau pentru birouri.

Un alt avantaj al apartamentelor este legat de pozitionarea lor. Cele de la parter nu au vedere in balconul vecinului si viceversa iar cele de la ultimul etaj dispun de panorama, care este deosebita in unele parti ale orasului. Asadar, reminiscente ale perioadei demult apuse nu ar trebui sa perturbeze alegerea apartamentului dorit iar atunci cand se vizeaza sectorul apartamente de vanzare Bacau, cel mai indicat este ca toate variantele disponibile sa fie luate in considerare pentru a nu pierde locuinta potrivita nevoilor dar si disponibilitatilor financiare.