Piata Imobiliara a apartamentelor din Bacau

Publicat la 19.07.2016 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Evolutia cursului euro ridica semne de ingrijorare pentru cei interesati de piata tranzactiilor de apartamente Bacau. Piata tranzactiilor de locuinte este un domeniu grav afectat, unul din motive fiind faptul ca preturile de apartamente sunt exprimate in euro iar majoritatea creditelor sunt contractate in valuta.

Potrivit unui raport de piata, valoarea de tranzactionare pentru apartamente Bacau atat noi cat si vechi, a scazut in primul semestru al acestui an. Pentru romanii platiti in moneda nationala, variatia puternica euro/leu din ultima perioada a facut ca vanzarea de apartamente Bacau sa fie mai scumpa comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut.

Piata imobiliara este afectata si de diferentele mari intre bugetele cumparatorilor si preturile solicitate de proprietarii de apartamente Bacau. Tot mai multi proprietari spera sa obtina sume mari din vanzarea unor imobile in blocuri din anii ’70-’80, in timp ce clientii asteapta ieftinirea locuintelor si aparitia de oportunitati privind vanzarea de apartamente Bacau ieftine, vandute de proprietari grabiti, fortati de imprejurari. Acestea se gasesc foarte greu si se vand foarte repede.

Cauza blocajului de pe piata imobiliara din Bacau nu sta atat in lipsa banilor, cat in preturile ,,deplasate” cerute de multi dintre proprietari. Apartamentele din Bacau care au preturi adaptate la piata, se vand in cateva saptamani si uneori chiar in doua-trei zile. Pe de alta parte, proprietarii care ,,traiesc in trecut” si cer preturi valabile doar in urma cu cativa ani stau cu ofertele pe piata un an sau chiar mai mult. Preturile reale sunt formate de cumparatorii de apartamente care sunt hotarati sa cumpere si de cealalta parte de proprietarii hotarati sa vanda.

Contrar prejudecatilor de pe piata imobiliara, lipsa banilor nu este principala cauza a blocajului tranzactiilor imobiliare de apartamente Bacau. Aceasta deoarece anunturile imobiliare sunt pline de doritori de apartamente care ofera pretul maxim pe care doresc sa-l plateasca. Se observa ca proprietarii care cer preturi potrivite ,,scapa” de apartamente imediat. Aceasta este o dovada buna a faptului ca potentialii cumparatori au banii potriviti pentru achizitia apartamentului dorit.

 

Apartamente Bacau – cumparate prin credit bancar

 

Imprumutul bancar reprezinta pentru cele mai multe persoane singura optiune pentru achizitionarea unei locuinte. Actiunile bancii centrale in vederea ieftinirii imprumuturilor in moneda nationala corelata cu prabusirea preturilor pe piata imobiliara de apartamente Bacau ar putea reprezenta oportunitatea pentru accesarea unui credit. Pentru achizitia unei locuinte din Bacau, valoarea pe care romanii o pot imprumuta de la o banca cu titlu de credit ipotecar este afectata de devalorizarea accentuata a monedei nationale. Pentru cei care vor sa ia un credit bancar pot fi de ajutor doua elemente :

Piata imobiliara de apartamente Bacau este blocata dar  pana in luna septembrie cursul isi poate reveni.

Deoarece piata imobiliara de apartamente este blocata, variatiile cursului valutar nu se simt in primul rand din cauza crizei, in al doilea rand in urma apatiei de pe piata imobiliara din Bacau in perioada de vara.

Potrivit analistilor, salvarea vine de la preturile in scadere ale proprietatilor imobiliare. Este bine sa se stie ca exista mari diferente in modul in care bancile aplica majorari de dobanda. Cele care in mod traditional atrag in volum mare depozite de la populatie si companii, au fost mai putin afectate de criza actuala de apartamente Bacau, ele tinzand sa practice costuri mai reduse la creditele in lei. De aceea este foarte important ca solicitantii de credite pentru apartamente Bacau sa compare ofertele mai multor banci, deoarece pot economisi sume importante. Un atu important al creditelor pentru apartamente in lei, desi au costuri ridicate, este ca nu expun clientul la riscul valutar. Aceasta inseamna ca rata lunara de rambursat calculata in lei nu se modifica in functie de evolutia cursului de schimb. Daca avem in vedere deprecierea monedei nationale din ultima perioada, un credit in lei poate fi o alegere prudenta. Exista riscuri si in cazul creditelor in lei, deoarece imprumuturile pentru apartamente Bacau au dobanzi variabile ce sunt indexate in functie de dobanzile de pe piata interbancara.

 

Avantajele colaborarii cu o agentie imobiliara pentru tranzactii cu apartamente Bacau

 

Cand preturile evolueaza mult de la o luna la alta, mai ales pe timp de criza, fiind greu de estimat un pret corect pentru apartamente, este avantajos, atat pentru vanzator cat si pentru cumparator, sa apeleze la o agentie imobiliara profesionista. Astfel, pentru orice tip de imobil dorit, exista multe variante de apartamente Bacau, in toate zonele orasului, cu prezentarea avantajelor si dezavantajelor cat si a confortului, a suprafetelor corecte, a eventualelor vicii ascunse, calitatii finisajelor, prezentarea comparativa a evolutiei pretului de la listarea imobilului pe piata, motivul vanzarii si oferirea de solutii de finantare, oferirea de alternative comparative in aceeasi zona sau in alte zone.

Agentiile imobiliare din Bacau prezinta avantajul ca ofera informatii si solutii de diminuare a costurilor unei tranzactii imobiliare de apartamente, constand in taxele si onorariile notariale, documentele necesare efectuarii unei tranzactii imobiliare, costurile si serviciile pentru obtinerea extraselor de carte funciara de informare sau de vanzare, eventuale sarcini de pe extrasele de carte funciara ( promisiune de vanzare, ipoteca etc.) oferind solutii de solutionare a acestor sarcini.

Reducerea timpilor si eforturilor dar si a costurilor pentru gasirea unui apartament in Bacau – este un alt avantaj al colaborarii cu o agentie imobiliara. Aceasta selecteaza din multimea ofertelor existente pe piata din Bacau, cele corespunzatoare cererii, potentialul client selectand cele care sunt pe gustul lui si alegand doar pe cele care doreste sa le vizioneze.

In acest caz, avantajele colaborarii cu agentiile imobiliare constau in prezentarea comparativa a ofertelor diversilor dezvoltatori precum si a ofertelor existente pe piata imobiliara de apartamente Bacau. Vanzatorii care apeleaza la serviciile agentiilor imobiliare au avantajul economisirii timpului necesar publicarii unui anunt in vederea vanzarii, cel al selectarii clientilor si cel legat de evaluarea profesionista a imobilului respectiv.

Site-urile agentiilor imobiliare sunt canalale media principale prin care sunt promovate anunturile privind tranzacii cu apartamente Bacau. Asadar, nu ezitati sa ne contactati online la adresa www.imobiliare.org sau sa completati formularul nostru de contact pentru mai multe detalii.

In conditiile in care sunt oameni care nu mai pot sa-si plateasca ratele la banca pentru locuinta achizitionata, sunt din nou la moda schimburile imobiliare. Schimbul imobiliar reprezinta de fapt o vanzare si o cumparare derulara in cadrul unei tranzactii desi schimbul imobiliar de vanzare-cumparare de apartamente Bacau este delimitat de Codul Civil. Exista in acest caz un avantaj financiar pentru ca onorariul notarului se raporteaza la o singura operatiune. Din punct de vedere financiar, schimbul imobiliar de apartamente in zona Bacau presupune:

 

taxele pentru extrasele de carte funciara ;

taxele de intabulare pentru ambele apartamente ;

onorariu notar ;

sulta (diferenta de pret) nu se taxeaza ;

 

Apartamente Bacau – tranzactii prin agentii imobiliare profesioniste

 

In concluzie, se poate spune ca desi afectati de modificarile economice la nivel mondial, romanii simt nevoia unei locuinte proprii,  economisesc si fac sacrificii in vederea achizitionarii unei locuinte in loc sa platesca chirie. In alegerea unui apartament, cele mai importante criterii sunt pretul, apropierea de o piata, accesul la transport in comun, apropierea de un spital sau de un parc.

Conform unor studii, majoritatea potentialilor cumparatori ai unei locuinte sunt tineri. Trebuie mentionat faptul ca investitiile imobiliare reprezinta in prezent o investitie sigura. Dobanzile la depozitele bancare care au scazut si rentabilitatea financiara a unei investitii imobiliare din care se pot incasa bani din chirie reprezinta motive bune pentru a investi in apartamente Bacau.