Piata imobiliarelor din Bacau

Publicat la 17.12.2012 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Trebuie sa recunoastem ca anul 2012 nu a fost cel mai benefic din punct de vedere financiar. In acest context, schimbari s-au produs la nivelul fiecarui sector de activitate, inclusiv cel al imobiliarelor.

Cu toate ca bugetele s-au restrans si investiile s-au diminuat, dinamica imobiliara s-a mentinut si s-a adaptat schimbarilor actuale. Astfel, reorganizarea preturilor pentru proprietati a generat interes constant atat pentru investitori cat si pentru cumparatori. Preturile mai scazute au fost motorul sectorului imobiliar in anul ce tocmai se sfarseste, rezultand in oportunitati de nerefuzat.

Un lucru este cert, miscarile sociale vor determina in continuare vanzari sau inchirieri de apartamente, vile, terenuri sau diverse spatii iar important este ca acestea sa fie gestionate cu profesionalism. O tranzactie incheiata in bune conditii nu poate avea decat rezultate benefice atat pentru proprietar cat si pentru cumparator indiferent de starea economica curenta.

Valoarea unui apartament cu 2 camere de exemplu, nu mai are nimic in comun cu cea din perioada 2007-2008, cand la nivel national s-a inregistrat un adevarat boom imobiliar. Cu toate acestea, se poate observa un raport omogen intre puterea de cumparare si oferta, care a mentinut de fapt echilibrul pe piata imobiliarelor.

Daca va orientati catre achizitionarea unei noi proprietati, acum este un moment prielnic pentru a lua o decizie deoarece oferta este completa iar preturile avantajoase. Cu toate acestea, sfatul nostru este sa nu reactionati impulsiv, la „ceea ce va face cu ochiul” pentru ca puteti regreta decizia pripita. Consilierea specializata va poate scoate din impas iar o tranzactie asistata de o opinie avizata in domeniu este necesara pentru finalizarea demersului legal fara probleme si pentru o alegere in functie de nevoile individuale si de buget.

Desi discutam despre o piata a imobiliarelor in schimbare, ceea ce se ofera nu este de neglijat, mai ales daca se iveste oportunitatea unei noi afaceri sau a investirii intr-o locuinta noua. Tot ceea ce trebuie urmarit cu atentie este propria necesitate pentru o alegere corecta, mai ales pe timp de criza.