Preturile apartamentelor din Bacau au inregistrat o scadere

Publicat la 18.02.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Piata imobiliarelor din prezent este rezultatul a numeroase schimbari. De la debutul crizei generalizate, preturile au cunoscut o metamorfoza continua din incercarea stabilirii unui echilibru. Astfel pe sectorul apartamente de vanzare Bacaupreturile au cunoscut o usoara scadere in a doua jumatate a anului 2012 in comparatie cu aceeasi perioada din 2011. Compania de consultanta DARIAN a aratat ca in Bacau, preturile apartamentelor au scazut cu 1,3 fata de anul precedent si cu 37% de la inceputul crizei economice, un procent semnificativ daca avem in vedere perioada de boom imobiliar din perioada 2006-2007.

Apartamente de vanzare Bacau

Asadar, un apartament cu 3 camere de exemplu, situat intr-o zona ultracentrala poate fi achizitionat la pretul similar al un apartament cu 3 camere dintr-o zona mai putin apreciata de acum cativa ani. Desigur, multitudinea factorilor care contribuie la stabilirea pretului au un cuvant important de spus, dar cert este ca trendul general de pe piata de imobiliare Bacau a fost unul desendent in ultimii patru ani.

In privinta inchirierilor, DARIAN a indicat ca rata chiriei pentru spatii comerciale a scazut de asemenea in comparatie cu perioada similara din 2011, procentul inregistrat fiind cu aproximativ 2% mai mic.

Costurile impuse de achizitionarea unei locuinte insa, nu depind numai de fluctuatiile pietei imobiliare dar si de conditiile de creditare din acel moment, de numarul locurilor de munca dar si de modul in care se va comporta economia in perioada urmatoare. De aceea, in momentul ivirii unei oportunitati de cumparare, indemnul este sa se puna foarte bine in balanta toate avantajele si dezavantajele achizitionarii locuintei pentru a nu rata ocazia.

Sursa datelor: www.contrasens.com