Siguranta Locuintei in Cativa Pasi Simpli

Publicat la 14.01.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Una dintre cele mai neplacute situatii prin care poate trece oricine este sa ii fie sparta locuinta si furate bunurile. Desi de multe ori, asemenea eveniment se intampla pe neasteptate, multi proprietari ignora masurile de siguranta si nu protejeaza locuinta pentru a evita atare intamplari. Majoritatea sunt de parere ca trebuie sa investeasca sume mari de bani in sisteme de alarma scumpe, in realitatea insa, mai multa atentie si stabilirea unor reguli clare de securitate pot impiedica aceste evenimente stresante.

In ultima perioada, hotii au devenit din ce in ce mai indrazneti si gasesc noi solutii evoluate pentru a patrunde in locuinte. Chiar si asa, asigurarea usii de la intrare cu un sistem de inchidere performant poate intimida pana si pe cei mai priceputi. Aceasta investitie nu extrem de costisitoare, poate salva adevaratele valori din locuinta dumneavoastra si nu trebuie privita ca pe o cheltuiala irelevanta.

obe

Cea mai mare greseala a proprietarilor este minimizarea importantei usii incuiate in permanenta. Mici scapari precum lasarea usii descuiate pentru a merge pana la magazin pot costa scump pe proprietar. Acestea sunt situatiile special monitorizate de hoti, care nu rateaza asemenea ocazii. Sunt nenumarate cazurile in care proprietarii s-au trezit cu diverse persoane in locuinta, care sustineau ca au gresit apartamentul. Asadar, pentru a evita „neatentii” ca acestea, nu lasati usa descuiata niciodata, nici macar pentru cateva minute.

De asemenea, o alta tactica comuna, dar care inca face victime, este folosirea de pretexte. Multe persoane cu intentii condamnabile pretind ca vand diverse bunuri si cauta sa patrunda in locuinta cu orice pret. Evident ca nimeni nu trebuie sa devina paranoia atunci cand cineva ii bate la usa, dar un strop de vigilenta va poate salva de tentative de furt.

Apartamentele neiluminate sunt o tinta atragatoare pentru hoti. Iluminatul stradal si pe casa scarii sunt de asemenea foarte importante pentru securitatea apartamentelor. Instalarea unor sisteme de iluminat cu senzori de miscare nu sunt costisitoare si sunt eficiente din punct de vedere energetic, iar asiguarea luminii pe casa scarii si in jurul blocului pe timpul noptii intimineaza raufacatorii.

Desi sistemele de alarma conectate la servicii de paza sunt destul de costisitoare, exista sisteme mai simple care pot fi montate la usa de la intrare. Acestea va pot alerta pe dumneavoastra sau pe vecini in situatia in care nu sunteti acasa, diminuand semnificativ sansele unui furt. Mai mult, desi poate parea usor ilar, alegerea unor semne de avertizare care sa indice existenta unui sistem de alarma sau a unui caine rau pot alunga hotii fara nicio cheltuiala majora.

Atunci cand sunteti plecati in concediu pentru o perioada indelungata, este indicat sa rugati un vecin sa verifice zilnic apartamentul. Activitatea din apartamente si semnele ca totusi acesta este verificat descurajeaza tentativele de furt.

In final, atentia si vigilenta sunt cele care protejeaza cel mai bine locuinta de raufacatori. Mai mult decat sistemele de alarma costisitoare, bunul simt si grija pentru proprietate sunt cei mai buni strajeri in calea hotilor de locuinte.