Toamna- anotimpul schimbarilor din casa ta

Publicat la 16.10.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Fie ca locuiesti intr-un apartament sau la casa, schimbarea naturii adusa de vantul toamnei poate fi imprimata si in locuinta ta prin diverse decoruri, pentru a trece mai usor peste interminabilele zile ploioase si peste vremea rece.

Innoirea locuintei este intotdeauna recomandata deoarece presupune un suflu nou si imbunatateste starea de spirit, care este in multe situatii usor zdruncinata de instalarea toamnei si de proximitatea iernii.

DSC07811

Multe persoane sunt convinse ca redecorarea locuintei implica cheltuieli majore si amana pe cat de mult posibil acest proces. In realitate insa, cateva idei puse in practica cu imaginatie sunt suficiente pentru a obtine rezultate remarcabile. Asadar, iata cateva sfaturi utile pentru schimbarea decorului si intampinarea toamnei:

– Mai multa culoare. Schimbarea culorii peretilor este o solutie perfecta atunci cand locuinta devine monotona. In functie de propriile preferinte si de specificul fiecarei camere, zugravirea peretilor poate schimba semnificativ atmosfera si implicit starea locatarilor. Pe langa o noua culoare, alegerea unui model sau a unor picturi murale temporare in ton cu anotimpul sunt perfecte datorita noutatii si a aspectului placut. Acestea pot fi de forma frunzelor sau a copacilor multicolori, aducand astfel un strop de natura in locuinta.

– Mici retursuri. Dupa cum spuneam, schimbarea decorului nu trebuie sa implice cheltuieli foarte mari. Astfel, rearanjarea obiectelor din camera, schimbarea draperiilor sau a pernutelor decorative din living, sunt intotdeauna de efect si presupun un buget redus. Nuantele favorite ale toamnei in materie de design sunt ruginiu, galben, roscat sau rosu aprins deoarece acestea sunt puse cel mai bine in valoare de lumina blanda specifica zilelor de toamna, conferind astfel o ambianta relaxanta.

Din aceeasi categoria a retusurilor, mai putem include si vopsirea mobilei in alte tonuri fie pentru un look vintage, fie pentru unul electrizant si modern.

– Podele mai vesele. Daca tot am discutat despre aspectul peretilor si al obiectelor din incaperi, nu trebuie sa ignoram podelele. O schimbare a acestora nu inseamna musai inlocuirea parchetului, a gresiei sau a dusumelei, ci poate fi data de alegerea unor carpete in culori tomnatice sau in nuante care sa fie in t0n cu peretii si cu obiectele decorative.

In final, cel mai important este sa te simti bine in propria casa, iar cateodata o schimbare este exact ceea ce ai nevoie. Asa ca odata cu venirea toamnei, profita de ocazie!