Traiul la oras, viata la apartament

Publicat la 01.08.2016 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

In ultimii ani auzim tot mai mult cum multe persoane isi doresc sa plece din oras si sa lase totul in favoarea vietii de la sat. Ei vorbesc despre linistea si calmul zonei, despre mancarea sanatoasa sau frumusetile naturii. In principal au dreptate, argumentele lor sunt valide. Cu toate acestea, cand discutam despre apartamente Bacau traiul nu trebuie sa fie chiar atat de respingator, mai ales cand nu avem fondurile necesare construirii sau cumpararii unei case. De aceea, vom argumenta in acest sens pentru a evidentia avantajele pe care orasul ni le ofera:

Acces facil si mai mult confort. Cele mai importante institutii ale statului se afla in orase, cele mai performante spitale si cei mai buni medici se afla tot in oras, la fel si cele mai bune scoli si universitati, cele mai mari magazine si centre culturale.

Transport mai ieftin. Datorita distantelor mai mici, a sistemelor de transport in comun dar si datorita benzilor pentru biciclisti (care exista si apar in tot mai multe zone ale orasului), in oras putem ajunge pe jos, cu ajutorul unei biciclete sau al unui autobuz oriunde ne dorim.

Optiuni in orice domeniu. In oras avem posibilitatea sa ne alegem medicul de familie, putem alege unde vom merge la cumparaturi, unde ne trimitem copii la scoala, unde mancam si mai ales ce, pe langa multe altele. La sat in schimb, optiunile sunt mai limitate din cauza timpului si  a costurilor pe care le presupune transportul.

Oportunitati de dezvoltare persoanala. Desi auzim tot mai mult despre ele, oportunitatile cu adevarat utile nu sunt la tot pasul, si de cele mai multe ori informatia ramane in cercuri restranse de oameni. Nu oricine afla despre o noua companie care este in cautare de angajati sau despre o serie de cursuri gratuite, certificate. Locuind in oras avem posibilitatea de a fi in mijlocul actiunii, putem afla primii ceea ce urmeaza sa se intample si putem actiona rapid, profitand de oportunitati.

Evenimente (multi)culturale. Este evident faptul ca aceste evenimente sunt mult mai frecvente in oras. In fiecare saptamana este un film interesant, un festival sau o piesa de teatru pe care ne dorim sa o vedem. In acelasi timp, viata intr-un oras poate fi o experienta multiculturala. Avem datorita de a profita, de a experimenta  diversele laturi ale culturii la care am putea sa ne expunem.

Mai multe locuri de munca, mai bine platite. Pare ca traim intr-o perioada in care toate locurile de munca sunt ocupate sau blocate, nimeni nu face angajari in schimb foarte multe companii fac disponibilizari. Totusi, prin intermediul internetului putem afla usor despre sute de locuri de munca scoase la concurs in fiecare luna in orasele importante ale tari, spre deosebire de localitatile invecinate.

Mai multi prieteni si potentiali parteneri de afaceri. Orasele sunt centre sociale si de afaceri. Ele au atras dintotdeauna oamenii curajosi si investitorii importanti care doresc sa isi dezvolte afaceri in zona. Asta inseamna ca traind in oras avem sansa sa intalnim multi oameni din diferite domenii de activitate si sa ne cream relatii de prietenie sau de afaceri cu acestia. In acelasi timp, daca avem o idee de afacere, traind in oras ne va fi mult mai usor sa gasim oameni interesati sa ne sprijine.

Ne mentine forma fizica. Poate parea ciudat acest avantaj. Mai ales in situatia in care vedem tot mai multi oameni care iau in greutate din cauza regimului alimentar pe care orasul ii forteaza sa il aiba. Totusi, orasul ne mentine in forma prin ritmul rapid pe care il are, prin viteza de reactie pe care ne-o impune. In acelasi timp, traind in oras avem posibilitatea de a practica diferite sporturi si de a consuma zilnic excesul de calorii.

 

Apartamente Bacau-alegerea potrivita ?

Pe piata de apartamente Bacau, apartamentele cu doua sau trei camere sunt cele mai tranzactionate tipuri de imobile, fiind si printre cele mai accesibile ca pret. Mai departe vom enumera o parte din motivele pentru care putem considera varianta apartamente Bacau potrivita  pentru noi.

Apartamentele sunt usor de intretinut in timp si toate cheltuielile pentru reparatiile si renovarile zonelor comune (casa scarii, acoperis, lift) sunt o cheltuiala comuna a tuturor locatarilor din bloc. De asemenea, pentru curatenia generala a imobilului, cheltuielile sunt impartite.

Majoritatea cartierelor se afla in apropierea retelei de transport in comun, in apropierea scolilor si a magazinelor sau a hypermarket-urilor, ceea ce ofera un confort suplimentar si ne ajuta sa economisim timpul pe care il putem petrece intr-un mod mai relaxant, alaturi de familie.

Inca un benefiuciu este acela ca oferta este foarte variata atunci cand vine vorba despre apartamente, si daca dispunem de un buget generos pentru aceasta achizitie, vom avea de ales intre un numar mare de optiuni.

Asigurarile pentru apartamente sunt mai putin costisitoare in comparatie cu asigurarile pentru case si amenajarea terenului din jurul blocului nu intra in atributiile unui locatar. Tinand cont de faptul ca toti locatarii blocului se pot bucura de frumusetea zonei, amenajarea trebuie sa fie un efort comun.

Atunci cand suntem proprietarii unui apartament, avem libertatea de a folosi bunurile si spatiul de care dispunem asa cum consideram noi de cuviinta. Daca suntem iubitori de animale, putem avea in apartament animale de companie. Putem sa ne conectam la cablu sau la satelit, putem sa ne invitam prietenii de familie la un film indiferent de ora si, in general, putem sa beneficiem de tot confortul casei (in limitele bunului simt), fara a da socoteala nimanui.

 

Apartamente Bacau- varianta inchirierii

Daca dorim sa locuim la oras si sa ne bucuram de toate avantajele oferite de acesta, putem recurge la varianta inchirierii. Apartamente Bacau sunt numeroase si diverse, pentru fiecare preferinta si buget. Inainte de a initia un proces de inchiriere sunt cateva aspecte de care trebuie sa fim constienti, trebuie sa raspundem la doua intrebari importante:

 

Cum trebuie sa ne comportam ca proprietar?

Ce trebuie sa stim daca vrem sa ne inchiriem apartamentul?

 

Pentru ca procedura de inchiriere a unui apartament sa decurga asa cum ne dorim, exista o serie de masuri de siguranta pe care merita sa le luam in calcul pentru a putea evita crearea unor eventuale neplaceri atat chiriasilor cat si noua, proprietarilor. In acest sens, exista o serie de documente care trebuie sa fie stabilite inainte de a va inchiria apartamentul. Dintre care, cel mai impotant document este contractul de inchiriere, forma legata a intelegerii dintre proprietar si viitorii chiriasi.

Acest contract specifica drepturile si obligatiile noastre ca proprietar dar si pe cele ale chiriasilor. Principalul drept pe care il au chiriasii odata ce au semnat contractul si au platit un avans stabilit, este acela de a locui in apartamentul tocmai inchiriat. Principala lor obligatie este aceea de a pastra apartamentul in starea in care acesta le-a fost oferit si de a-si plati facturile la utilitati.

Inventarul proprietarului este unul dintre cele mai importante documente din seria mentionata putin mai sus. Aceasa detaliaza aspectele imobilului in care chiriasii vor locui. De asemena, acest inventar ar trebui sa mentioneze elementele de design ale apartamentului si eventualele defectiuni deja cunoscute pe care apartamentul le prezinta la predarea catre chiriasi.

Este recomandabil sa oferiti intreaga dumneavoastra atentie completarii cat mai corecte a acestui inventar pentru ca reprezinta principalul document pe baza caruia veti putea stabili daca imobilul a fost pastrat de chiriasi in starea in care l-ati oferit catre inchiriere. In ziua in care chiriasul se muta in apartament, va fi de asteptat ca proprietarul si agentul imobiliar sa fie de acord cu starea exacta a imobilului. Atat proprietarul cat si viitorul chirias trebuie sa aiba o copie semnata a documentului. Scopul acestui contract este acela de a evita dispute inutile cu privire la orice daune care pot fi cauzate de chiriasi in timpul sederii.

Pentru ca aceste documente sa fie in ordine deplina si pentru a salva din timpul consultarii si al redactarii, sfatul nostru este sa apelati la consiliere specializata. O agentie imobiliara va poate recomanda o locuinta in functie de nevoile dumneavoastra daca doriti sa locuiti in chirie, se poate ocupa de evaluarea corecta a acesteia si promovare profesionista daca va aflati in postura de proprietar. Pentru detalii suplimentare privind apartamente Bacau ne puteti accesa pagina web sau puteti completa formularul de contact.

 

Cand este recomandat ca proprietarul sa verifice apartamentului si buna functionare a echipamentelor din dotare?

 

Este recomandat ca proprietarul/agentul imobiliar sa programeze perioade de vizita la intervale regulate de timp. Aceasta cu scopul de a mentine o legatura intre proprietar si chirias dar si de verifica starea apartamentului si respectarea altor clauze prevazute in contractul de inchiere. O regula de multe ori nescrisa este ca proprietarul trebuie sa anunte chiriasul ca are intentia de a vizita imobilul cu 24 de ore inainte ca evenimentul sa se produca.

 

Un ultim lucru care ar trebui sa fie precizat este ca in ziua in care chiriasul va preda apartamentul, trebuie sa mai organizati ultima vizita pentru a va convinge ca toate elementele care au constituit la inceput inventarul proprietarului sunt inca la locul lor si ca se afla in buna functionare. La fel trebuie sa ne asiguram si ca nu au fost degradate vopseaua peretilor, parchetul etc.

 

Pregatirile dinainte venirii chiriasilor:

(putem lipi o lista cu astfel de explicatii pe frigider)

 

Pregatirile inaintea de inmanarea cheilor:

 

Apartamente Bacau-Concluzii

Cand avem in vedere apartamente Bacau, trebuie sa consideram avantajale dar si dezavantajele traiului la oras pentru a putea lua o decizie. Astfel, vom putea fi fericiti in noua locuinta, fie inchiriata sau cumparata, fara a regreta hotararea luata.

In momentul de fata, datorita contextului economic ce a determinat reducerea drastica a bugetelor, varianta locuirii in apartament reprezinta solutia cea mai la indemana pentru majoritatea. In plus, scaderea preturilor chiriilor a determinat cresterea cererii pentru acest sector si implicit, imbunatatirea ofertelor. Asadar, indiferent de preferintele sau nevoile pe care le aveti, apartamente Bacau ofera o paleta larga de posibilitati.