Vila versus Apartament

Publicat la 02.10.2013 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Atunci cand suntem dispusi sa investim intr-o proprietate, bugetul este principalul factor care ne influenteaza decizia. Cu toate acestea, in unele situatii, alegerea dintre o vila si un apartament are la baza mult mai multi factori, care trebuie analizati cu atentie pentru o investitie cu adevarat trainica.

Avantajele locuitului la vila sunt date de spatiul locuibil mult mai mare si de lipsa spatiilor comune. Astfel, pe langa faptul ca te poti bucura de o suprafata generoasa, de lipsa vecinilor si a zgomotelor specifice unui bloc de apartamente, caracteristicile locuitului la vila sau chiar la casa contribuie la starea ta generala de bine si la nivelul de confort.

DSC02122

De asemenea, locul de parcare, spatiile verzi, spatiile de joaca amenajate si implicit securitatea copiilor sunt alte avantaje majore, care recomanda alegerea unei locuinte pe pamant.

Principalul dezavantaj insa, care sperie pe majoritatea cumparatorilor este dat de preturile ridicate, dar si distantele mari fata de punctele de interes. In acest sens, noile ansambluri rezidentiale construite in majoritatea oraselor mari din tara, castiga mult teren pe piata imobiliara.

Acestea beneficiaza de asemenea de spatiu verde, locuri de joaca pentru copii sau chiar piscina si spa. Desi aceste spatii sunt comune, preturile atragatoare ale acestor tipuri de apartamente, finisajele de calitate si beneficiile presupuse de constructiile noi si de standardele superioare pe care le respecta, reprezinta variante viabile pentru tot mai multi cumparatori.

Alte avantaje ale locuitului la bloc sunt reprezentate de costurile mai mici de intretinere si de proximitatea centrelor comerciale, a scolilor si gradinitelor, a serviciului si in principal, a punctelor de interes.

„Majoritatea cumparatorilor nu dispun de un buget care sa permita alegera dintre o vila si un apartament, lucru pe care l-au speculat si dezvoltatorii imobiliari in ultima vreme. Asadar, spre deosebire de acum cativa ani, in prezent multe ansambluri rezidentiale s-au concentrat pe case de tip duplex sau cu suprafete mai mici pentru a atrage cumparatorii care nu isi permite sa isi construiasca propria locuinta. De asemenea, vilele cu apartamente au devenit o alta varianta populara deoarece imbina avantajele locuitului in apartament cu cele ale locuitului la casa” explica consilierul imobiliar Razvan Tatar.

Asadar, in conditiile economice actuale, intrebarea vila versus apartament este valabila doar pentru cei care se pot dezlipi de limitarea bugetului. Altminteri, varianta unei locuinte mai mici sau a unui apartament intr-o vila ramane o solutie atragatoare ce nu implica un efort financiar atat de mare.

In continuare, va prezentam un filmulet, care ilustreaza avantajele locuitului la vila.