De ce sa locuiesti in zona centrala?

Publicat la 12.03.2014 / Trimite unui prieten / Printeaza / Share

Saptamana aceasta prezentam avantajele zonei centrale si de ce este bine sa va orientati catre achizitionarea unei locuinte aici.

Zona centrala a orasului era strabatuta pe timpuri de strada Mihai Viteazu, denumita plastic Strada Mare. Astazi, centrul se intinde de la Catedrala Sfantul Nicolae, de-a lungul bulevardului Nicolae Balcescu pana la fosta Policlinica cu plata, respectiv intersectia cu strada 9 Mai.

Forma arhitecturala actuala a zonei centrale s-a conturat in anii ’50 cand au fost ridicate primele blocuri cu 3 etaje si cele turn cu 9 si 10 etaje, din apropierea Pietei Centrale. In 1975, centrul a cunoscut o modernizare prin proiectarea de spatii verzi, noi locuinte, precum si banci si centre de afaceri, ce au permis dezvoltarea economica pana astazi.

DSC05348

Asadar, iata de ce credem noi ca este bine sa locuiti in centrul orasului:

1. Accesibilitate. Atunci cand locuiesti in centru, principalele puncte de interes sunt la o aruncatura de bat. De asemenea, scoli si licee importante se afla in zona centrala, numeroase magazine, Piata Centrala, banci si evident instituiile locale. Un alt avantaj vizibil este atunci cand trebuie sa va deplasati- este mult mai simplu sa ajungeti in oricare parte a orasului din centru, decat daca ati locui in zone diametral opuse.

2. Zona ingrijita. Desi zona centrala este mult mai circulata fata de alte cartiere din oras, locuitorii Bacaului se pot bucura cu o fatada ingrijita a centrului, care beneficiaza de oaze de verdeata. Zona centrala a fost reproiectata recent, fiind gandita ca un spatiu de promenada, amenajat cu banci si spatii verzi. Parcul Cancicov este si el foarte aproape, precum si Parcurile Catedralei si Trandafirilor care recomanda si mai mult aceasta zona.

3. Numeroase oferte. Spre deosebire de alte orase, unde centrul este prin excelenta pietonal sau este compus din cladiri vechi si case, in Bacau, oferta apartamentelor din zona centrala nu este deloc limitata. Astfel, un apartament cu 2 camere, situat ultracentral poate fi achizitionat si la pretul de 28000 E, iar unul cu 3 camere la pretul de 47000 E.

4. O locatie perfecta pentru tineri. Desi am spus ca vom prezenta avantajele fiecarui cartier din Bacau, nu putem omite un usor amendament. Zona centrala este mult mai potrivita tinerilor sau familiilor fara copii deoarece zgomotele destul de frecvente, traficul si eventualele evenimente organizate pot afecta confortul celor mici, pentru care un cartier rezidential ar fi mai potrivit.

In concluzie, zona centrala se remarca prin dinamicitate, accesibilitate si o oferta variata. Daca sunteti in cautarea unui apartament in aceasta zona, va invitam sa analizati ofertele noastre de Vanzari si Inchirieri si sa ne contactati pentru o alegere potrivita si consilierea de care aveti nevoie.

Pe aceeasi tema:

Un apartament in Cornisa? O varianta foarte buna

Ce va ofera cartierul Nord

De ce sa alegi cartierul Bistrita-Lac?